Tuesday, 30 May 2017

Current Affairs for SBI PO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for SBI PO and NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO and NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. Northeast India's largest Information Technology (IT) hub was opened recently in _____________ to boost employment and e-governance besides to export software technology.
Answer: Tripura

Q2. Name the youngest chancellor of any university in the nation who has bagged Dr. Babasaheb Ambedkar International Foundation award for excellent performance in the field of education.
Answer: Dileep K Nair

Q3. Name the country that has signed a Memorandum of Understanding with India on economic co-operation, recently.
Answer: Sri Lanka

Q4. Name the country that has become the first to open an honorary consulate office in Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City).
Answer: Belgium

Q5. Name the country that will host the 18th World Road Meeting (WRM 2017) in November 2017 according to the International Road Federation (IRF).
Answer: India

Q6. Saraswat Bank, the largest lender in the co-operative space has appointed ______________ as its Managing Director (MD), recently.
Answer: Smita Sandhane

Q7. National Mission for Clean Ganga (NMCG) has recently approved 26 projects worth Rs 2,154.28 crore under the Centre’s ‘Namami Gange’ programme. Who is the cabinet minister for water resources, river development and Ganga rejuvenation?
Answer: Uma Bharti



Q8. Name the Formula One racer who defeated four-time Formula One World Champion to lift his fifth title at the Chinese Grand Prix.
Answer: Lewis Hamilton

Q9. India has signed a joint declaration with Russia to promote innovation and the R&D ecosystem between the two countries. What is the Capital and currency of Russia?
Answer: Moscow, Russian Ruble

Q10. R&D Institute of which company filed the maximum number of patent applications in the IT sector in 2015-16, according to Indian Patent Office survey?
Answer: Samsung

Q11. World Homeopathy Day is observed globally on ___________.
Answer: 10 April

Q12. Union Home Minister Rajnath Singh launched the website and app named ____________, to facilitate the monetary contribution to the kin of soldier personnel killed in action.
Answer: Bharat Ke Veer

Q13. Minister of Housing and Urban Poverty Alleviation has recently launched 352 projects in 53 cities in 17 States across the country to build 2,03,851 affordable houses. Who is the Union Minister of Housing and Urban Poverty Alleviation in India?
Answer: M Venkaiah Naidu

Q14. Name the Indian-origin woman who was named 'Asian Businesswoman of the Year' at an event in Birmingham, England.
Answer: Asha Khemka

Q15. The Reserve Bank of India has recently allowed banks to invest in REITs and InvITs, a move that will help revive the cash-starved infrastructure sector. RIET stands for _____________.
Answer: Real Estate Investment Trust



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment