Saturday, 1 July 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

Dear Readers,


Just a few days are left for NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. The government has selected five merchant bankers, including Goldman Sachs and Citigroup, to manage the government's 3 per cent stake sale in IOC (Indian Oil Corporation). Who is the present chairman of Indian Oil Corporation (IOC)?
Answer: B Ashok

Q2. Apple opened its first Southeast Asia store in which of the following country, drawing hundreds of excited fans to the swanky two-storey site in the city’s upmarket shopping district?
Answer: Singapore

Q3. What is the capital city of Mauritius?
Answer: Port Louis

Q4. Who is the current Chairman & Managing Director of Dena Bank?
Answer: Ashwani Kumar

Q5. Who is the present President of Mauritius?
Answer: Ameenah Gurib-Fakim

Q6. The government has recently expanded the Banks Board Bureau (BBB) by adding two more members. Banks Board Bureau (BBB) is currently headed by _______________.
Answer: Vinod Rai

Q7. Gujarat based GCMMF has signed an MoU with Indian Space Research Organization (ISRO) for fodder acreage assessment using satellite observation and space technology. What does 'F' stands for in GCMMF?
Answer: Federation

Q8. GCMMF markets its products under the brand name of _______________.
Answer: Amul

Q9. Indian Space Research Organization (ISRO) was recently in News. Who was the founder of ISRO?
Answer: Vikram Sarabhai

Q10. What is the theme of the International Day of Families 2017?
Answer: Families, education and well-being

Q11. Name the 18-year-old Indian student who has made the world’s smallest satellite named 'KalamSat' for NASA.
Answer: Rifath Sharook

Q12. Cabinet has recently approved the signing of Fuel Supply Agreement (FSA) with Letter of Assurance (LoA) holders of Thermal Power Plants (TPPs) and introduced a new more transparent coal allocation policy for Power Sector, 2017 named SHAKTI. What does 'HA' mean in SHAKTI?
Answer: Harnessing and Allocating

Q13.  Forbes magazine has recently named a famous Industrialist of India as the topmost among its "Global Game Changers" who are transforming their industries and changing the lives of billions around the world. Forbes is _________________ based company.
Answer: USA

Q14. Softbank has made its biggest investment in an Indian digital enterprise by selling a funding round of _______________ in mobile payments provider Paytm.
Answer: Rs 9,000 crore

Q15. The Minister of State for Labour & Employment(IC), Shri Bandaru Dattatreya launched EPFOs Citizens Charter 2017 and e-court management system in which city?
Answer: Bangalore


                                       


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment