Featured post

All India Seminar on How to Crack IBPS RRB 2017

Saturday, 15 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. What is the Currency of Kazakhstan?
Answer: Kazakhstani Tenge

Q2. Who is the present Union Minister of Health and Family Welfare?
Answer: J P Nadda

Q3. Home Minister Rajnath Singh inaugurated a two-day national level conference on "Capacity Building of SDRF-2017" in ______________.
Answer: New Delhi

Q4. Who is the present Director-General of National Disaster Response Force (NDRF)?
Answer: R K Pachnanda

Q5. Name the newly appointed Independent Director/Directors of India Post Payments Bank (IPPB).
Answer: K G Karmakar and Gauri Shankar

Q6. Name the Lender that has become the first to introduce biodegradable cards in the country.
Answer: Axis Bank

Q7.  Name the Indian tennis Player who lifted the ITF (International Tennis Federation) men’s Futures tennis title recently in Singapore.
Answer: Ramkumar Ramanathan

Q8. Miguel D'Escoto Brockmann passed away recently. He was ____________.
Answer: Former President of the UN General Assembly

Q9. According to a circular issued by the Reserve Bank of India, the maximum validity of pre-paid gift instruments is ___________.
Answer: 3 years

Q10. Lakshmi Vilas Bank (LVB) is headquartered in ____________.
Answer: Bengaluru

Q11. National Housing Bank (NHB) has recently approved merger between Aadhar Housing Finance and DHFL Vysya Housing Finance. Who is the present Managing Director & Chief Executive Officer of National Housing Bank?
Answer: Sriram Kalyanaraman

Q12. Nepal is recently in News. The Central Bank of Nepal is called as _______________.
Answer: Nepal Rashtra Bank

Q13. An agreement for IBRD Credit of USD 39.2 Million from World Bank for the project 'Assam Citizen Centric Service Delivery' was signed recently. What does 'R' stands for in IBRD?
Answer: Reconstruction

Q14. The gulf countries including Saudi Arabia and UAE recently isolated Qatar accusing it of supporting terrorism in the region. What is the capital of Qatar?
Answer: Doha

Q15. What is the Capital of Montenegro?
Answer: Podgorica



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment