Sunday, 6 August 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,




Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

Q1. Which country/countries has/have become full members of the Shanghai Cooperation Organization (SCO)?
Answer: India and Pakistan
Q2. 2017 Shanghai Cooperation Organization (SCO) summit was based on the theme _______________.
Answer: Future Energy

Q3. Which bank has inked pact with the state-owned general insurer The New India Assurance Company Ltd to sell policies through its branches?
Answer: Canara Bank

Q4. Which Tech-Giant has signed an agreement to acquire Israel start-up Hexadite for protection against cyber-attacks?
Answer: Microsoft

Q5. Mehrunnisa Dalwai passed away recently at the age of 87. She was famous ______________.
Answer: Social Activist and Author

Q6. National Housing Bank (NHB) has recently approved the merger between Aadhar Housing Finance and DHFL Vysya Housing Finance. Who is the present Managing Director & Chief Executive Officer of National Housing Bank?
Answer: Sriram Kalyanaraman

Q7. Nepal is recently in News. The Central Bank of Nepal is called as _______________.
Answer: Nepal Rashtra Bank

Q8. An agreement for IBRD Credit of USD 39.2 Million from World Bank for the project 'Assam Citizen Centric Service Delivery' was signed recently. What does 'R' stands for in IBRD?
Answer: Reconstruction

Q9. The Gulf countries including Saudi Arabia and UAE recently isolated Qatar accusing it of supporting terrorism in the region. What is the capital of Qatar?
Answer: Doha

Q10. What is the Capital of Montenegro?
Answer: Podgorica

Q11. Name the legendary poet and essayist who was recently conferred with the covetous Kalinga Literary Award for his work and contribution to literature at the fourth edition of Kalinga Literary Festival (KLF).
Answer: Haraprasad Das

Q12. India’s Jitu Rai and Heena Sidhu combined to clinch the gold medal in mixed team __________ event of the ISSF World Cup.
Answer: 10m air Pistol

Q13. Japan recently launched a satellite to help build a high-precision geolocation system that will complement the US-operated GPS. A 'H-IIA' rocket blasted off from _________________.
Answer: Tanegashima Space Center

Q14. Which has recently launched world’s largest floating solar farm?
Answer: China

Q15. Name the 12-year-old girl from Odisha who has created history by becoming the youngest girl to bag the "Little Miss Universe Internet 2017" in Georgia.
Answer: Padmalaya Nanda



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment