Monday, 2 October 2017

Current Affairs Questions for IBPS Exams 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017
It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.

Q1. Which Bank has recently unveiled two new digital services for online payments, viz Bharat QR (Quick Response) and Bharat Bill Payment System (BBPS)?
Answer: Canara Bank

Q2. Name the Poet and writer (died recently), who became the first All India Poetry Champion in 1988.
Answer: Vijay Nambisan

Q3. The 15th Ministerial Meeting of BIMSTEC concluded recently in Nepal. What does 'M' stands for in BIMSTEC?
Answer: Multi-Sectoral

Q4. The Centre has appointed lyricist Prasoon Joshi as Chairman of the Central Board of Film Certification (CBFC). He has replaced _____________.
Answer: Pahlaj Nihalani

Q5. National Mission for Clean Ganga has recently approved how many projects in Bihar, West Bengal and Uttar Pradesh to the tune of about Rs 2,033 crore?
Answer: 10

Q6. Who has launched an Indian National Anthem video in sign language, featuring differently-abled and partially differently-abled children?
Answer: Mahendra Nath Pandey

Q7. Which state Assembly has passed Religious Freedom Bill 2017 recently, It aims to stop the forced conversions in the state. The bill will now be sent to the governor, following whose approval it would go to the President for assent? 
Answer: Jharkhand

Q8. Bollywood star _______________________ has become the first female actor ever to hoist the Indian National Flag at the Indian Film Festival of Melbourne (IFFM), Australia’s annual celebration of film from India and the subcontinent.
Answer: Aishwarya Rai Bachchan

Q9. According to the Economic Survey, India has now emerged as one of the most open economies in the world for receiving Foreign Direct Investments (FDI), on the back of a host of liberalisation measures. Which country is top source of FDI in India during 2016-17?
Answer: Mauritius

Q10. The Hugo Award for Best Novel 2017 was given to Nora K Jemisin, a/an ___________ speculative fiction writer for her work 'The Obelisk Gate'.
Answer: American

Q11. The second Seminar on ‘Make in India’ projects for Indian Army was held in ____________.
Answer: New Delhi

Q12. Ministry of State for Culture and Tourism has recently organized a Sankalp Se Siddhi (Attainment through Resolve) Program in which of the following city?
Answer: Coimbatore

Q13. A three-day annual cultural festival named _____________ was organized recently by the government of Puducherry.
Answer: Fete de Puducherry

Q14. Gabriel Chundan won the 65th edition of the prestigious Nehru Trophy held recently at Kerala. Nehru Trophy is related with which sports?
Answer: Boat Race

Q15. Environment Ministry of India has recently launched ‘Gaj Yatra’ to mark World Elephant Day 2017. World Elephant Day is observed globally on __________.
Answer: 12 August




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment