Tuesday, 31 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO and IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. According to the Reserve Bank of India (RBI) announcement, Masala bonds will be now treated as ECB from October 2017 thereby freeing up more investments by FPIs. What does ECB stands for?
Answer: External Commercial Borrowings

Q2. The Ministry of Consumer Affairs, Food and Public Distribution has recently launched the Web Portal of Warehousing Development and Regulatory Authority (WDRA) & e-NWR System in New Delhi. What does 'N' stands for in NWR?
Answer: Negotiable

Q3. Name the state/UT in which the Minister of Communication Shri Manoj Sinha launched DoT’s first ever Mobile, Internet and Technology event- 'India Mobile Congress 2017'.
Answer: New Delhi

Q4. Name the bank that has recently launched ‘Project Nishchay’ in partnership with the Boston Consulting Group (BCG) to accelerate its turnaround program and improve financial performance.
Answer: IDBI Bank

Q5. Which Water Jet Fast Attack Craft has been recently commissioned into the Indian Navy intended for extended coastal and offshore surveillance and patrolling?
Answer: INS Tarasa

Q6. According to the Film Federation of India, ‘Newton’ will be India’s official entry for the Best Foreign Film category at the Oscars 2018. The movie is directed by _____________.
Answer: Amit Masurkar

Q7. Name the country with which Britain has recently signed a framework deal for military cooperation.
Answer: Saudi Arabia

Q8.  Which state government has recently launched first-of-its-kind electric bus service in the 51km-long stretch road?
Answer: Himachal Pradesh

Q9. INS Kalvari was recently delivered to the Indian Navy by Mazagon Dock Shipbuilders Limited (MDL). It is ______________ class Submarine.
Answer: Scorpene class

Q10. Name the city that has recently stripped Uber of its licence to operate, affecting over 40,000 drivers in a huge blow to the taxi app.
Answer: London

Q11. Where the India does stands in terms of best country for expats to live and work in, according to the HSBC survey?
Answer: 14th

Q12. For the modernization of which of the following state, multilateral lending agency Asian Development Bank (ADB) has approved a loan of $80 million (about Rs 524 crore) for technical and vocational education and training (TVET) institutions?
Answer: Himachal Pradesh

Q13. Which has recently issued a decree allowing women to drive for the first time in the country?
Answer: Saudi Arabia

Q14. Tata Capital announced the appointment of ___________ as Managing Director & CEO designate of the company from January 2018.
Answer: Rajiv Sabharwal

Q15. The Asian Developments Bank (ADB) is headquartered in ______________.
Answer: Manila, Philippines




        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment