Must Do Current Affairs Questions for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

Q1. Which country will host a meeting of WTO member countries in February 2018 to muster support for food security and other issues?
Answer: India


Q2. Name the India’s top-ranked junior shuttler who won U-17 and U-19 singles titles at Badminton junior Nationals in Guwahati, Assam.
Answer: Aakarshi Kashyap


Q3. Indian junior boxers had clinched total 11 Medals at the fifth International Sven Lange Memorial Tournament. The tournament was held in ______________.
Answer: Germany


Q4. India currently ranks _____________ out of 127 countries on the Global Innovation Index (GII) 2017.
Answer: 60th


Q5. Goa has recently celebrated its Liberation Day. The state was liberated in ______________ from Portuguese control.
Answer: 1961


Q6. Under whose chairmanship the Fifteenth Finance Commission held its first meeting at North Block in New Delhi?
Answer: NK Singh


Q7. Prime Minister Narendra Modi visited Ockhi affected Lakshwadeep, Tamil Nadu and Kerala to take stock of the situation, meets affected people. He announced the relief package of amount _____________.
Answer: Rs 325 crore


Q8. The Assam government has signed an MoU with _____________ to conserve and rejuvenate the rivers of Assam.
Answer: Isha Foundation


Q9.  The Union Minister of State for Home Affairs inaugurated the first national-level training of trainers program to sensitize various Central Ministries and Departments on utilization of Sendai Monitor for developing action plans for Disaster Risk Reduction (DRR) in _____________.
Answer: New Delhi


Q10. Name the Telangana state government’s prestigious scheme that has recently got the Green Nod from central government.
Answer: Kaleshwaram Lift Irrigation Scheme


Q11. Name the football player who has received La Liga’s top scorer and best player awards for the 2016-2017 football season.
Answer: Lionel Messi


Q12. India and Myanmar signed MoU on ________________ Development Programme and on Government to Government agreement on long-term socio-economic development of the state.
Answer: Rakhine State


Q13. In which Indian City, Union Cabinet has recently approved the Ministry of Railways’ transformative initiative to set up India’s first ever National Rail and Transport University (NRTU)?
Answer: Vadodara


Q14. The Reserve Bank of India has put United Bank of India (UBI) under the prompt corrective action (PCA) framework, recently. The UBI headquarters in ________________.
Answer: Kolkata


Q15. The Cabinet Committee on Economic Affairs has given its approval for a new skill development scheme covering the entire value chain of the textile sector. The scheme has been titled as _________________.
Answer: Scheme for Capacity Building in Textile Sector