Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Debt-laden Air India has received a loan worth of Rs ________________ from Bank of India to meet urgent working capital .
Answer: 1500 Cr

Q2. In a shocking revelation, football major_______________ failed to qualify for the FIFA World Cup 2018 for the first time since 1958.
Answer: Italy

Q3. The IBSF World Billiard Championship which saw ace Indian cueist Pankaj Advani clinch his 17th World Title, took place in which city?
Answer: Doha

Q4. The 14 day annual event, 37th India International Trade Fair (IITF) has begun at Pragati Maidan in New Delhi inaugurated by President Ram Nath Kovind.What is the Theme this year?
Answer: Startup India Standup India

Q5. Who chaired the 31st ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) Summit was held in Manila with the theme "Partnering for Change, Engaging the World"? 
Answer: Rodrigo Duterte

Q6. Name the Pakistani bowler who has recently announced his retirement from all forms of cricket.
Answer: Saeed Ajmal

Q7. Which country has approved the practice of yoga as a sports activity?
Answer: Saudi Arabia

Q8. India, the United States, Japan and Australia held their first official-level talks in ______________.
Answer: Manila

Q9. As per a report, in the next decade, India will overtake Japan to become the third-largest economy. The report has been published by _____________.
Answer: Bank of America-Merrill Lynch

Q10. What is the capital of Germany?
Answer: Berlin

Q11. Name the Eminent chartered accountant who has been appointed as the chairman of the leading Bombay Stock Exchange (BSE).
Answer: Sethurathnam Ravi

Q12. Ministry for Power and New & Renewable Energy has recently launched the Pradhan Mantri Sahaj Bijli Har Ghar Yojana – ‘Saubhagya’ Web Portal. Name the present Minister of State (IC) for Power and New & Renewable Energy.
Answer: R.K. Singh

Q13. From which city the Andhra Pradesh Mineral Development Corporation (APMDC) has bagged an International award?
Answer: Abu Dhabi

Q14. National Press Day is celebrated on ______________ to commemorate the establishment of the Press Council of India.
Answer: 16 November

Q15. What is the capital of Tennessee?
Answer: Nashville







"Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com"

Print Friendly and PDF