Must Do Current Affairs Questions for RBI Assistant Mains 2017

Dear Readers,

Must Do Current Affairs Questions for RBI Assistant Mains 2017


It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Yonex French Open 2017 Badminton tournament was held in Paris. In Men’s Singles category, who was the runner up?
Answer: Kenta Nishimoto

Q2. Name the Iran's key strategic port that has became operational with the maiden shipment of wheat from India to Afghanistan.
Answer: Port of Chabahar

Q3. Hosts India finished at what ranking overall at the ISSF World Cup 2017, in New Delhi?
Answer: seventh

Q4. Name the Indian bowler who has climbed to the number one spot in the latest ICC T20 rankings.
Answer: Jasprit Bumrah

Q5. Name the Indian shooter who has bagged gold in women's 10m Air Pistol event at Commonwealth Shooting Championships in Brisbane, Australia.
Answer: Heena Sindhu

Q6. Name the person who is atop the Forbes list of top-earning dead celebrities for the fifth straight year with $75 million.
Answer: Michael Jackson

Q7. Rashtriya Ekta Diwas (National Unity Day) is celebrated across India on ___________.
Answer: 31 October

Q8.  Tata Steel has elevated _____________ as the Chief Executive Officer and Managing Director globally.
Answer: T V Narendran

Q9. Name the Railway officer who was appointed Private Secretary to President Ram Nath Kovind.
Answer: Vikram Singh

Q10. Name the Chairman of Phoenix Group of Hyderabad who has been appointed as Honorary Consul General in Hyderabad by the Republic of Korea.
Answer: Suresh Chukkapalli

Q11. The 210-metre-high statue of which leader/warrior has received environmental clearance, making it the world’s tallest statue, once built?
Answer: Chhatrapati Shivaji Maharaj

Q12. A 45 member contingent of the Indian Air Force had left for Israel to participate in exercise named _____________. 
Answer: Blue Flag-17

Q13. By what percent, country's largest lender State Bank of India (SBI) slashed benchmark lending rate across maturities?
Answer: 0.05%

Q14. For which Indian State, Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) approved USD 2 million loan for projects across the state?
Answer: Andhra Pradesh

Q15. Name the noted Malayalam Poet and literary critic who has been selected for Ezhuthachan Puraskaram 2017.
Answer: K Satchidanandan