Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Following the elimination of the two films "Sexy Durga" and "Nude" from the final list of films, Filmmaker __________________ has resigned as Head of the jury of the Indian Panorama of the 48th International Film Festival of India (IIFI)
Answer: Sujoy Ghosh



Q2. What was the theme of the World Diabetes Day 2017 observed globally on 14th November?
Answer: Women and diabetes - Our right to a healthy future

Q3. Inaugurated by President Ram Nath Kovind, the 37th India International Trade Fair (IITF) has begun at Pragati Maidan in New Delhi. Who is the partner country in this event?
Answer: Vietnam

Q4. Which state has topped in mobilizing Jan Dhan Accounts under the Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY) which was launched to further the financial-inclusion process in the country in 2014?
Answer: Uttar Pradesh

Q5. Who is the Bangladesh Chief Justice who has resigned about six weeks after he went on leave amid criticism by the government over a Supreme Court verdict which scrapped Parliament's power to remove judges on grounds of misconduct and incapacity?
Answer: Surendra Kumar Sinha

Q6. Which Slovenian President won the second term in runoff election recently?
Answer: Borut Pahor

Q7. At which port was India's first wave-powered navigational buoy, developed by the National Institute of Ocean Technology (NIOT) launched?
Answer: Ennore Kamarajar Port

Q8. The Space Kingdom of Asgardia has launched its first satellite which is called ‘virtual nation’ and is the pet project of Russian scientist. The satellite was launched from _____________.
Answer: USA's NASA

Q9. Which country has launched world's first all-electric ship that can travel up to 80 km with 2000-tonnes cargo after a two-hour charge?
Answer: China

Q10. Name the Ferrari's driver who took his first victory since July at the Brazilian Grand Prix.
Answer: Sebastian Vettel

Q11. Name the Renowned Hindustani vocalist of Kirana Gharana who has passed away recently.
Answer: Jagdish Mohan

Q12. The government launched the exchange traded fund (ETF) named ____________, which is managed by ICICI Prudential Mutual Fund, targeting an initial amount of about Rs8,000 crore.
Answer: Bharat 22

Q13. The Food and Drug Administration has approved the first drug in which country the with a digital ingestion tracking system?
Answer: USA

Q14. Indian tennis duo of Leander Paes and Purav Raja lifted the Knoxville Challenger title in the finals of the men's doubles event. The championship was held in ____________.
Answer: Tennessee

Q15. As per the recent Forbes' ranking list, Name the business family of India that stood second in India.
Answer: Premji family









"Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com"



Print Friendly and PDF