Must Do Current Affairs Questions for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.


Q1. Name the country that became the world’s first country to shut down national broadcasts of its FM network by completing its transition to digital radio.
Answer: Norway


Q2. Name the country with which India has signed an MoU for enhanced cooperation in the health sector in New Delhi.
Answer: Morocco


Q3. The National Energy Conservation Day is celebrated annually on _____________.
Answer: 14th December


Q4. Name the company that has recently announced that the company has secured a licence for Prepaid Payment Instrument (PPI) from the Reserve Bank of India (RBI) to operate a semi-closed loop wallet in the country.
Answer: OBOPAY


Q5. The Board of Control for Cricket in India decided to lift the ban on the Cricket Association of which state?
Answer: Rajasthan


Q6. The winter session of Parliament has begun recently in the country. The Legislature or Parliament is headed by _____________. 
Answer: The President of India


Q7. Who was declared the winner of the 2017 Mr. India pageant which was held in Mumbai?
Answer: Jitesh Singh Deo


Q8. The 14th Inclusive Finance India Summit had begun recently in ________________ to build consensus on strategies for achieving universal financial inclusion in India.
Answer: New Delhi


Q9.  Foreign Secretary S. Jaishankar hosted the 4th Trilateral Dialogue with delegations of other two countries in New Delhi. Name all the three countries.
Answer: India-Australia-Japan


Q10. The Eleventh World Trade Organization (WTO) Ministerial Conference (MC11) took place in ______________.
Answer: Argentina


Q11. The World Health Organization has recently declared _____________ as a “polio-free country”.
Answer: Gabon


Q12. The Unique Identification Authority of India (UIDAI) has temporarily barred ______________ from conducting Aadhaar-based SIM verification of mobile customers using eKYC process.
Answer: Bharti Airtel and Airtel Payments Bank


Q13. The Enforcement Directorate (ED) has frozen assets worth Rs 245 crore in connection with its money laundering probe in the alleged fraud of Rs 2,200 crore with the State Trading Corporation (STC). Who is the present Director of ED?
Answer: Karnal Singh


Q14. Francois Gabart smashed the world record for the fastest non-stop solo navigation of the globe, completing the mammoth feat in 42 days, 16 hours, 40 minutes and 35 seconds. He is from which country?
Answer: France


Q15. Former midfielder Kaka has recently announced his retirement from football. He lifted the football world cup in which year?
Answer: 2002

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8899 593/month
BUY NOW