Must Do Current Affairs Questions for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,




So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Which country will host a meeting of WTO member countries in February 2018 to muster support for food security and other issues?
Answer: India

Q2. Name the India’s top-ranked junior shuttler who won U-17 and U-19 singles titles at Badminton junior Nationals in Guwahati, Assam.
Answer: Aakarshi Kashyap

Q3. Indian junior boxers had clinched total 11 Medals at the fifth International Sven Lange Memorial Tournament. The tournament was held in ______________.
Answer: Germany

Q4. India currently ranks _____________ out of 127 countries on the Global Innovation Index (GII) 2017.
Answer: 60th

Q5. Goa has recently celebrated its Liberation Day. The state was liberated in ______________ from Portuguese control.
Answer: 1961

Q6. Under whose chairmanship the Fifteenth Finance Commission held its first meeting at North Block in New Delhi?
Answer: NK Singh

Q7. Prime Minister Narendra Modi visited Ockhi affected Lakshwadeep, Tamil Nadu and Kerala to take stock of the situation, meets affected people. He announced the relief package of amount _____________.
Answer: Rs 325 crore

Q8. The Assam government has signed an MoU with _____________ to conserve and rejuvenate the rivers of Assam.
Answer: Isha Foundation

Q9.  The Union Minister of State for Home Affairs inaugurated the first national-level training of trainers program to sensitize various Central Ministries and Departments on utilization of Sendai Monitor for developing action plans for Disaster Risk Reduction (DRR) in _____________.
Answer: New Delhi

Q10. Name the Telangana state government’s prestigious scheme that has recently got the Green Nod from central government.
Answer: Kaleshwaram Lift Irrigation Scheme

Q11. Name the football player who has received La Liga’s top scorer and best player awards for the 2016-2017 football season.
Answer: Lionel Messi

Q12. India and Myanmar signed MoU on ________________ Development Programme and on Government to Government agreement on long-term socio-economic development of the state.
Answer: Rakhine State

Q13. In which Indian City, Union Cabinet has recently approved the Ministry of Railways' transformative initiative to set up India's first ever National Rail and Transport University (NRTU)?
Answer: Vadodara

Q14. The Reserve Bank of India has put United Bank of India (UBI) under the prompt corrective action (PCA) framework, recently. The UBI headquarters in ________________.
Answer: Kolkata

Q15. The Cabinet Committee on Economic Affairs has given its approval for a new skill development scheme covering the entire value chain of the textile sector. The scheme has been titled as _________________.
Answer: Scheme for Capacity Building in Textile Sector