Tuesday, 27 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. Prime Minister Narendra Modi has recently inaugurated the country’s longest bridge - the Dhola-Sadia Bridge in which state?
Answer: Assam

Q2. President Pranab Mukherjee has reviled the first copy of two books 'Mann Ki Baat-A Social Revolution on Radio' and 'Marching with a Billion-Analysing Narendra Modi’s Government at Mid term' at Rashtrapati Bhavan in New Delhi. The book 'Marching with a Billion- Analysing Narendra Modi’s Government at Mid-term' is written by ______________.
Answer: Uday Mahurkar

Q3. Google’s vice-president for South East Asia and India, _____________ has been appointed the new chairman of Internet and Mobile Association of India (IAMAI).
Answer: Rajan Anandan

Q4. Union surface transport minister Nitin Gadkari has flagged off taxi aggregator Ola's electronic vehicle (EV) services recently. Name the city that has become first in country to have such a service.
Answer: Nagpur

Q5. India has recently announced a $500 million line of credit to which of the following country as the two countries resolved to deepen ties in a range of areas including the maritime domain.
Answer: Mauritius

Q6. Name the Uttarakhand Mountaineer who has become the first Indian to summit Mount Everest a record six times. The mountaineer, a Padma Shri awardee who works as an assistant commandant with the Border Security Force in Dehradun, achieved the feat early on 27 May, 2017.
Answer: Love Raj Singh Dharmshaktu

Q7. Defence Research and Development Organization (DRDO) was recently in News. Who is the current CEO of DRDO? 
Answer: S. Christopher

Q8. Which city police have received the Federation of Indian Chamber of Commerce and Industries (FICCI) Smart Police Award for the year 2017?
Answer: Pune

Q9. The International Day of United Nations Peacekeepers is observed on ______________.
Answer: 29 May

Q10. The theme for the 2017 International Day of UN Peacekeepers was _________________________.
Answer: Investing in Peace Around the World

Q11. Government-run Prasar Bharati has got into an agreement with Societe Nationale de Radiodiffusion et de Television (SNRT) to step up cooperation in the broadcasting sector. SNRT is ____________ based company.
Answer: Morocco

Q12. Manipur Governor and former Minority Affairs Minister Najma Heptulla has been recently appointed as the Chancellor of which of the following University.
Answer: Jamia Millia Islamia

Q13. Union Human Resource Development Minister Shri Prakash Javadekar has recently launched an Anti-Ragging Mobile App. The Android-based app was introduced by ______________.
Answer: University Grants Commission

Q14. Name the Indian fencer who has become the first Indian to win a gold medal in an international fencing event in the Turnoi Satellite Fencing Championship at Reykjavik (Iceland).
Answer: Bhavani Devi

Q15. Constantine Mitsotakis, a former prime minister of which country has passed away recently?
Answer: Greece

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment