Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017


It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Health and Law minister Pratap Jena inagurated the annual '________________' festival at Gadagadia ghat on the banks of river Mahanadi
Answer: Bali yatra

Q2. For the development of the world's largest river island '__________',Assam Chief Minister Sarbananda Sonowal rolled out 647 schemes.
Answer: Majuli

Q3. The Minister of State Youth Affairs and Sports is going to attend World Youth Forum at ______________ in Egypt which shall a common platform for youth to engage with the key policy makers.
Answer: Sharm El Sheikh

Q4. The launch of India's first voice-based international remittance service that would enable non ressident Indian to send money to any bank in India has been announced by ___________________.
Answer: ICICI

Q5. At World Food India 2017, a memorandum of understanding(MoU) of Rs 10,000 Crore was signed between the Government of India(GoI) and __________________.
Answer: Patanjali

Q6. What is the name of the indigenously designed & developed long range subsonic cruise missile ,India recently tested at Chandipur along Odisha coast ?
Answer: Nirbhay

Q7. Roger Federer has been awarded in more than one categories of the ATP World Tour Awards 2017. Which title he won for the first time in his whole career?
Answer: Comeback Player of the Year

Q8. In the Commonwealth Shooting Championship held in Brisbane, Australia which country's contingent finished at the top?
Answer: India

Q9. The Indian Pavilion at Conference of Parties (COP) 23 was inagurated at Bonn,Germany. What is India's theme for COP 23?
Answer: Conserving Now, Preserving Future

Q10. The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) leaked a massive trove of secret financial data named "Paradise Papers". Its headquarter is in ___________________.
Answer: Washington DC

Q11. Name the country that has recently became the New Member Of International Solar Alliance.
Answer: Guinea

Q12. Which has recently become the third Indian city on the list of UNESCO Creative Cities list for Music?
Answer: Chennai

Q13. A Financing Agreement for IBRD loan of US$ 119 million (equivalent) for the “Odisha Higher Education Programme for Excellence & Equity (OHEPEE) Project” was signed recently with the World Bank. Jim Yong Kim is the __________ President of the World Bank.
Answer: 12th

Q14. Name the Digital payment platform that has recently introduced payments using BHIM UPI on its platform.
Answer: Paytm

Q15. Name the insurance company that was conferred with the 21st Asia Insurance Industry Awards in the "General Insurance Company of the Year" category.
Answer: Apollo Munich Health Insurance Company