January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. In the 63rd Filmfare Awards 2018, who was the winner in the category of Best Director?
Answer: Ashwiny Iyer Tiwari

Q2. The founder and Chairman of World Economic Forum (WEF) is _____________.
Answer: Klaus Schwab

Q3. The first Post Office Passport Seva Kendra (POPSK) of Puducherry was recently inaugurated by ______________.
Answer: Sushma Swaraj

Q4. The Telangana government had signed a Memorandum of Understanding with the Clean Authority of which city in connection with municipal solid waste incineration in Hyderabad?
Answer: Tokyo

Q5. Who was the 1st Chief Election Commissioner of Independent India?
Answer: Sukumar Sen

Q6. In the 63rd Filmfare Awards 2018, People's Choice Award for Best Short Film went to ___________.
Answer: Anahut

Q7. Name the state Government that has signed a letter of intent with the Canton of Zurich, to promote mutual prosperity and development.
Answer: Andhra Pradesh

Q8. Name the actor who has been honoured with the 24th Crystal Award at the World Economic Forum in Davos, Switzerland.
Answer: Shah Rukh Khan

Q9. Industry Chamber Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry (FICCI) was established in __________.
Answer: 1927

Q10. The Chairman and Managing Director of HPCL is _____________.
Answer: M.K.Surana

Q11. Ursula K. Le Guin, the award-winning science fiction and fantasy writer has passed away recently. She won an honorary National Book Award in ___________.
Answer: 2014

Q12. Name the lender that has signed an MoU with National Housing Bank for the Rural Housing  Interest Subsidy Scheme (RHISS) of the Ministry of Rural Development.
Answer: Indian Overseas Bank

Q13. Ministry of Women and Child Development (MWCD) has recently launched the Phase -1 i.e. the  beneficiary module of the Rapid Reporting System (RSS) for SAG Scheme. In SAG, 'A' stands for  ____________.
Answer: Adolescent

Q14. Which state has recently observed its statehood day (on 24 January)?
Answer: Uttar Pradesh

Q15. Who is the present MD and CEO of the National Housing Bank?
Answer: Sriram Kalyanaraman