Tuesday, 13 September 2016

August Revision 02

Q1. Global software major, Oracle India has announced a corporate citizenship collaboration with which Bank and launched the 'D-Change' programme which will support education and learning, women's empowerment and rural skills development in the country?
Answer: State Bank of India

Q2. Who has won the 2016 German Grand Prix title of Formula One?
Answer: Lewis Hamilton

Q3. The Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC) is set to launch the facility of travel insurance for passengers who book tickets on its website. The service, scheduled to come into effect from September, can be availed at a premium of Re ...........?
Answer: Re 1

Q4. Which Tennis player has won the fourth Rogers Cup championship recently?
Answer: Novak Djokovic

Q5. Name the person, who has sworn-in as the Chief Justice of the Allahabad High Court.
Answer: Justice Dilip Babasaheb Bhosale

Q6. In Which country, seventh meeting of SAARC Immigration Authorities has begun?
Answer: Islamabad, Pakistan

Q7. Which state government has decided to recruit members of transgender community persons as warders in jails of the State as per the directive of the Supreme Court recently?
Answer: Odisha

Q8. How much amount has been sanctioned by the Central government for development of ghats (river fronts) and crematoria at different places along the river Ganga from Uttarakhand to West Bengal under the Centre’s ambitious Namami Gange programme?
Answer: Rs 400 crore 

Q9. Name the person who has been appointed as the secretary to Prime Minister recently?
Answer: Bhaskar Khulbe

Q10. Which Institution and Apollo Medskills has launched a certificate programme in general management for healthcare professionals?
Answer: IIM, Bengaluru

Q11. Which private sector bank has inked an MoU with Apollo India Credit Opportunity Management LLC and AION Capital Management to set up an asset reconstruction company recently?
Answer: ICICI Bank

Q12. Which country will host a crucial global summit in November, 2016 to eliminate the illicit trade of tobacco products in which delegates from 180 countries will take part?
Answer: India

Q13. Which public sector bank has tied up with a fintech start-up Fisdom for personal wealth management services?
Answer: Bank of Baroda

Q14. Hon’ble Minister of Communications Sh. Manoj Sinha has launched __________________ for addressing the complaints and concerns of common man and other stake-holders in the telecom and postal sectors.
Answer: Twitter Sewa

Q15. Name the person who has been appointed as the Managing Director of Mondelez India recently?
Answer: Deepak Iyer

All the very best!!

No comments:

Post a Comment