Thursday, 19 October 2017

Test of the Day for IBPS RRB Mains 2017

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. What is the tagline of State Bank of India (SBI) after the merger?
Banker to every Indian
The Name you can Bank Upon
A Faithful & Friendly Financial Partner
Experience Next Generation Banking
A Tradition of Trust
Solution:
After the merger the tagline of SBI has remained same i.e. "Banker to every Indian".

Q2. Where is the headquarter of SBI?
Mumbai
Chennai
Kolkata
New Delhi
Pune
Solution:
Headquarter of SBI is in Mumbai, Maharashtra.

Q3. State-run power transmission utility ____________ recently announced that it will get a loan of USD 500 million from the Asian Development Bank (ADB) for its various projects.
HPCL
Power Grid Corp
IOCL
BEL
NDRF
Solution:
State-run power transmission utility Power Grid Corp announced that it will get a loan of USD 500 million from the Asian Development Bank (ADB) for its various projects.

Q4. Name the 12-year-old Indian-origin boy who has been crowned as the UK’s ‘Child Genius’ in a popular television quiz competition.
Sameer Sana
Kuldeep Rana
Rahul Doshi
Ramay Deva
Kamal Vats
Solution:
A 12-year-old Indian-origin boy named Rahul Doshi has been crowned as the UK’s ‘Child Genius’ in a popular television quiz competition, days after he became an overnight sensation after answering all questions correctly.

Q5. The US with which of the following country has began a 10-day-long annual military exercise named Ulchi Freedom Guardian drill?
South Korea
Japan
North Korea
Indonesia
India
Solution:
The US and South Korea began a 10-day-long annual military exercise. The Ulchi Freedom Guardian drill is a computer-simulated defensive exercise designed to enhance readiness and maintain stability on the Korean peninsula.

Directions (6-10): Study the information and answer the following questions: 
In a certain code language 
“earlier in the last” is coded as “12#U 20@F 9*O 5^S”
“money should not be” is coded as “13$Z 2*F 14@U 19%E”
“top decision making body” is coded as “2#Z 13%H 4&O 20@Q”

Q6. What is the code for ‘trigger’ in the given code language?
20^S
20%S
20@S
20*S
None of these
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:-
Symbol are used as per the number of letter contains each word.
Word which have two letter-*, for three letter word-@, for four letter word-#, for five letter word-$, for six letter word- %, for seven letter word-^, for eight letter word-&.

Q7. What is the code for ‘brief’ in the given code language?
2$G
2*G
3$G
2$H
None of these
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:-
Symbol are used as per the number of letter contains each word.
Word which have two letter-*, for three letter word-@, for four letter word-#, for five letter word-$, for six letter word- %, for seven letter word-^, for eight letter word-&.

Q8. What is the code for ‘making’ in the given code language?
14%H
13@H
13*H
13%H
None of these
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:-
Symbol are used as per the number of letter contains each word.
Word which have two letter-*, for three letter word-@, for four letter word-#, for five letter word-$, for six letter word- %, for seven letter word-^, for eight letter word-&.

Q9. What is the code for ‘suffered’ in the given code language?
20&E
19%E
19*E
19&E
None of these
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:-
Symbol are used as per the number of letter contains each word.
Word which have two letter-*, for three letter word-@, for four letter word-#, for five letter word-$, for six letter word- %, for seven letter word-^, for eight letter word-&.

Q10. What is the code for ‘body’ in the given code language?
2^Z
2#X
4#Z
2#Z
None of these
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:-
Symbol are used as per the number of letter contains each word.
Word which have two letter-*, for three letter word-@, for four letter word-#, for five letter word-$, for six letter word- %, for seven letter word-^, for eight letter word-&.

Directions (11 – 15): Study the following Bar-graph and answer the question carefully 

Percentage of people in a city (Total number of People = 40250) 



Q11. What is the respective ratio of the men to the women working in night shifts from the call center and Chemistry Industries respectively?
22 : 3
21 : 4
23 : 5
7 : 1
None of these
Solution:

Q12. What is the approximate average number of females working in night shifts from all the industries together?
2200
2100
2150
2227
None of these
Solution:

Q13. Total number of men is approximately what percent of total number of women working in night shifts from all industries together?
200%
250%
20%
100%
None of the above
Solution:

Q14. The number of women working in night shifts from the gaming industry is approximately what percent of the total number of women working in the night shifts from all the industries together?
11%
13%
15%
17%
None of these
Solution:

Q15. What is the difference between the total number of men and the total number of women working in night shifts from all the industries together?
13500
12542
13524
14000
13000
Solution:

Directions (16-20): Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below should replace the phrase given in bold in the following sentences to make the sentence grammatically meaningful and correct. If the sentence is correct as it is and there is no correction required (e) as the answer. 

Q16. He went to the blast site to save his colleague who was stranding there.
had been stranded
had to strand
was being stranding
was been stranding
No correction required
Solution:
The group of words ‘was Stranding’ should be replaced by ‘had been stranded’. The word strand means – to cause something to be alone, to cause thing or person to be deserted.

Q17. When I receive the letter, the date for the interview was already over.
I received the letter
the letter I had received
I had to receive letter
I was receiving
No correction required
Solution:
The group of words, ‘I receive the letter’ sh0ould be replaced by ‘I received the letter’. The principal clause of the sentence is in Past Tense, hence the subordinate clause should also be used in Past Tense. Look at the sentences:

Q18. Everyone is requested to attend the dinner party hosted by the president.
is required to
had been requested
will request to
is to requested to
No correction required
Solution:
No correction required

Q19. The chairman approved the recommendations to the committeewith partial modifications
by the committee for
of the committee with
to the committee
at the committee in
No correction required
Solution:
The group of words, ‘to the committee’ should be replaced by of the committee. To express possession between two Nouns we use-Noun + of + Noun structure. Look at the sentences:

Q20. Had the opportunity been given to him he will have proved successful.
will have to prove
will be proving
would have proved
will have proved
No correction required
Solution:
Had+would have+ past form of the verb. So, C is correct.

Q21. Which among the following was the first network with which the idea of internet began?
RAPANET
PARANET
ARPANET
APARANET
None of these
Solution:
ARPANET was the first network in the history of Internet.

Q22. Which of the following is the coding language used to create documents for use on the Internet?
HTML
HSMT
HLTM
All of these
None of these
Solution:
HTML, Hyper Text Markup Language is used to create documents/pages for use on world wide web.

Q23. A communication network which is used by large organisations over regional, national or global area is called _________.
LAN
WAN
MAN
Telnet
SAN
Solution:
WAN is spread widely across geographical area.

Q24. The main agenda for Encryption/decryption is to provide a network with strict ___________.
Privacy
Authenticity
Integrity
Non-repudiation
Global Access
Solution:
Encryption/decryption provides a network with Privacy.

Q25. Smart card is:
Special purpose cards
Microprocessor cards
Processing unit contains memory for storing data
Processing unit for software handling
None of the above
Solution:
Smart Card is a plastic card with a built-in microprocessor.

               

You May Also Like to Read:



           


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment