Wednesday, 4 October 2017

Test of the Day for IBPS RRB Mains 2017

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. PM Narendra Modi addressed a gathering of young entrepreneurs and CEOs startups at an event organized by NITI Aayog. The event called was called _________________.
Youth of India
Champions of Change
Start up India
Zeal of Bharat
Navbharat
Solution:
PM Narendra Modi addressed a gathering of young entrepreneurs and CEOs startups at an event organized by NITI Aayog. The event called 'Champions of Change' was organized by India’s policy think-tank, was aimed at bringing together young businessmen at a place and share ideas.

Q2. In which of the following city India’s first World Peace University inaugurated recently?
Begaluru
Chennai
Kolkata
Pune
New Delhi
Solution:
MIT World Peace University, the first of its kind in India, was inaugurated by Chief Minister of Maharashtra Devendra Fadnavis in Pune.

Q3. The Indian contingent created history in the World Dwarf Games by winning a record haul of medals. The event was held in _____________.
Indonesia
Oman
Canada
USA
China
Solution:
The Indian contingent created history in the World Dwarf Games by winning a record haul of medals. The 21-men Indian team won 37 medals including 15 golds, 10 silver and 12 bronze medals in the 7th edition of the World Dwarf Games. It was held in Canada.

Q4. The Sadbhavana Diwas or Harmony Day is celebrated nationally across India on ___________.
20 August
22 August
23 August
24 August
14 August
Solution:
The Sadbhavana Diwas or Harmony Day is celebrated to commemorate the birth anniversary (August 20) of Rajiv Gandhi.

Q5. The origin of the State Bank of India goes back to the first decade of the nineteenth century with the establishment of the Bank of Calcutta in Calcutta on-
05th October 1956
05th July 1859
07th August 1884
02st April 1921
02nd June 1806
Solution:
The origin of the State Bank of India goes back to the first decade of the nineteenth century with the establishment of the Bank of Calcutta in Calcutta on 2 June 1806. Three years later the bank received its charter and was re-designed as the Bank of Bengal (2 January 1809). A unique institution, it was the first joint-stock bank of British India sponsored by the Government of Bengal.

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the given questions. 
When a word and number arrangement machine is given an input line of words and numbers, it arranges them following a particular rule. The following is an illustration of Input and rearrangement.
Input: 29 Zebra 78 Well 13 arose 9 Boy 28 Eye 15 sky 
Step 1: 9 arose 29 Zebra 78 Well 13 Boy 28 Eye 15 sky
Step 2: 9 arose 15 eye 29 Zebra 78 Well 13 Boy 28 sky
Step 3: 9 arose 15 eye 13 Boy 29 Zebra 78 Well 28 sky
Step 4: 9 arose 15 eye 13 Boy 29 Sky Zebra 78 Well 28
Step 5: 9 arose 15 eye 13 Boy 29 sky 28 Well Zebra 78
Step 6: 9 arose 15 eye 13 Boy 29 sky 28 Well 78 Zebra
And step 6 is the last step of the above input. As per the rules followed in the above step, find out the appropriate step for the given output.
INPUT: 39 null 80 Dog 48 Parrot 11 unwell 21 Bread 19 ideal 

 Q6. Which of the following element is 2nd to right of ‘unwell’ in step 3?
bread
39
dog
ideal
None of these
Solution:
(6-10)
The machines arranges the given input in such a way that, Number Word Number word….
(i) Firstly Odd number arranges in increasing order along with Vowel starting word in alphabetical order.
(ii)After arranging all odd number, then prime number arranges in increasing order
(iii)After Prime number, all even number arranges in increasing order and words are arranged according to starting consonant letter of word in alphabetical order.
INPUT: 39 null 80 Dog 48 Parrot 11 unwell 21 Bread 19 ideal 
Step 1: 21 ideal 39 null 80 Dog 48 Parrot 11 unwell Bread 19
Step 2: 21 ideal 39 unwell null 80 Dog 48 Parrot 11 Bread 19
Step 3: 21 ideal 39 unwell 11 Bread null 80 Dog 48 Parrot 19
Step 4: 21 ideal 39 unwell 11 Bread 19 dog null 80 48 Parrot
Step 5: 21 ideal 39 unwell 11 Bread 19 dog 48 null 80 parrot

Q7. What is the penultimate step of given input?
5
2
3
4
6

Q8. Which step number would be the following output? 
“21 ideal 39 unwell 11 Bread 19 dog 48 null 80 parrot”
Step III
Step IV
Step V
Step VI
None of the Above

Q9. What is the position of ‘80’ in the step 3?
Seventh from the right
Sixth from the left
Third from the left
Sixth from the right
None of these

Q10. Which of the following would be at the third position from the left end in step 3?
21
Unwell
dog
Bread
39

Directions (11-15): What should come in place of the question mark (?) in the following number series? 

 Q11. 2, 16, 112, 672, 3360, ?
3430
3340
40320
43240
13440
Solution:

Q12. 4, 9, 19, ?, 79, 159, 319
59
39
49
29
40
Solution:

Q13. 87, 89, 95, 107, ?, 157
127
122
139
140
None of these
Solution:

Q14. 474, 459, 429, 369, 249, ?
9
0
4
11
None of these
Solution:

Q15. 7, 10, 16, 28, 52, ?, 196
100
90
160
150
None of these
Solution:

Directions (16-20): In each question, the word at the top is used in five different ways, numbered to (a) to (e), Choose the option in which the usage of the word is INCORRECT or INAPPROPRIATE. 

 Q16. Look
Looking ahead to next year, we expect to be even more successful.
The company is looking at the possibility of moving to a larger office.
He is looking around to a new car.
The company are looking at the possibility of moving to a larger office.
If you're planning to invest in your friend's company, I advise you to look before you leap.
Solution:
He is looking around for a new car.-look around/round for (something) : to search for (something)
look ahead - to think about what will happen in the future
look around/round or look around/round (a place) : to go through a place in order to see what is there : to explore a place-The kids looked around the shops while we unpacked.
look at (someone or something)-to think about or consider (something or someone)
look before you leap-to think or learn about the possible bad results of an action before doing it

Q17. Wait
The hostess waits on tables/people when the restaurant is crowded.
I'll be late; don't wait on
If you have so much work to do, then what are you waiting for?
No one knows what lies in wait for us in the coming year.
We waited out the storm in our hotel room.
Solution:
I'll be late; don't wait up
wait up-to delay going to bed while you wait for someone to arrive
wait (something) out or wait out (something)-to stay in one place until the end of (something)
lie in wait-to hide and wait for the right moment to make an attack

Q18. Run
I ran around some old photos from when I was a kid.
He told the boy to run along home.
Don't let your imagination run away with you.
She ran away with the election.
She ran away with a man old enough to be her father.
Solution:
I ran across some old photos from when I was a kid.
run across (someone or something)- to meet (someone) or find (something) by chance
run along-to go away
a run away with (someone) disapproving : to leave a person or place in order to live with and have a sexual relationship with (someone)
run away with (someone) : to make (someone) do something that is not sensible or reasonable

Q19. See
She is seeing about getting tickets to the concert.
Can you see on the baby for me?
They don't see eye to eye on this issue.
She saw great musical talent in her son.
She saw him off at the train station.
Solution:
Can you see after the baby for me see after (someone or something)- to take care of (someone or something)
see about (something)-to do what is required for (something) -to deal with (something)
 see (something) in (someone or something)- to notice or perceive (something good or attractive) in (someone or something)

Q20. Make
I don't know what to make of her behavior.
Don't make them out as worse than they are.
I couldn't quite make out what she said.
After taking the money, the thieves made on toward the main highway.
She has worked very hard to make something of herself.
Solution:
After taking the money, the thieves made off toward the main highway.
make (something) of (something or someone) : to have or form an opinion about (something or someone)
 make something of (yourself or your life) : to become successful
make (something) out or make out (something)-to hear and understand (something)

               



You may also like to Read: 

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment