Friday, 5 August 2016

July Revision 04


Q1. Shiyal bet - off Gujarat coast having about 800 households with a population of 6,000, was lit , after the Gujarat Chief Minister inaugurated the sub-sea marine cable power supply project in Arabian sea off Pipavav Port in Amreli district. Who is the present CM of Gujarat?
Answer: Anandiben Patel


Q2. Veteran theatre personality Achyut Lahkar known as the father of the Bhramyaman or Mobile Theatre of ________ passed away recently.
Answer: Assam

Q3. Name the ace Indian shuttler, who has lifted the Australian Open Super Series Badminton tournament title. In the final match played at Sydney he/she defeated Chinese Sun Yu to claim his/her first title of year 2016.
Answer: Saina Nehwal

Q4. K Chandrashekhar Rao, has ordered to set up a 'Pharma City' on 12,500 acres of land in Rangareddy and Mahbubnagar districts. He is the chief minister of which state?
Answer: Telangana

Q5. Real Madrid Cristiano Ronaldo has become the first athlete from a team sport in almost 20 years to top Forbes annual list of the World's Highest-Paid Athletes. He belongs to which country?
Answer: Portugal

Q6. Railway Minister has flagged off Champaran Satyagrah Express train at a function in Motihari, Bihar. This train will run between Bapudham, Motihari to Anand Vihar, Delhi. Who is the present Railway Minister of India?
Answer: Suresh Prabhakar Prabhu

Q7. The International Labour Organization (ILO) launched the World Day Against Child Labour in 2002 to focus attention on the global extent of child labour and the action and efforts needed to eliminate it. The World Day Against Child Labour is celebrated each year on?
Answer: June 12

Q8. Insurance regulator IRDAI has ramped up new product clearances, signalling its commitment to improve life insurance penetration in the country recently. Where is the headquarter of IRDAI?
Answer: Hyderabad

Q9. Which state has claimed to become the first state in India to have an open government data portal?
Answer: Sikkim

Q10. With which Indian company, The Indian unit of search giant Google Inc has jointly launched ‘Internet Saathi’ program in Purulia district of West Bengal recently?
Answer: Tata Trusts


For SBI PO Mains: July Revision 01, Click here

For SBI PO Mains: July Revision 02, Click here

For July Revision 03, Click here

For April, May and June Revision classes, Click here


All the very best!








Read more: http://www.bankersadda.com/2016/08/july-revision-03.html#ixzz4GObZZ7h4

No comments:

Post a Comment