Monday, 15 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. World Homeopathy Day is observed globally on ___________.
Answer: 10 April

Q2. Union Home Minister Rajnath Singh launched the website and app named ____________, to facilitate the monetary contribution to the kin of soldier personnel killed in action.
Answer: Bharat Ke Veer

Q3. Minister of Housing and Urban Poverty Alleviation has recently launched 352 projects in 53 cities in 17 States across the country to build 2,03,851 affordable houses. Who is the Union Minister of Housing and Urban Poverty Alleviation in India?
Answer: M Venkaiah Naidu

Q4. Name the Indian-origin woman who was named 'Asian Businesswoman of the Year' at an event in Birmingham, England.
Answer: Asha Khemka

Q5. The Reserve Bank of India has recently allowed banks to invest in REITs and InvITs, a move that will help revive the cash-starved infrastructure sector. RIET stands for _____________.
Answer: Real Estate Investment Trust

Q6. ESAF Small Finance Bank has launched a social deposit scheme called _____________ in Thrissur, Kerala.
Answer: Hrudaya Deposit scheme

Q7. Name the mobile manufacturing company that has recently partnered with Airtel and BSNL to set up 5G internet speed in India to introduce a fast internet ecosystem in the country.
Answer: Nokia

Q8. Carme Chacon, the first female defense minister of which country has passed away recently.
Answer: Spain

Q9. Name the person who has recently become the youngest noble prize winner to address Canadian parliament.
Answer: Malala Yousafzai

Q10. The first rail freight service ‘British goods’ has started recently from the UK to which country?
Answer: China

Q11. India and Prime Minister of which country have started a partnership aimed at increasing cooperation in sports, in the presence of batting legend Sachin Tendulkar?
Answer: Australia

Q12. What was the name of India's first ever micro-drama festival that was held recently in New Delhi.
Answer: Thespis

Q13. Name the person who has been recently appointed as the new MD and CEO of Karnataka Bank Ltd.
Answer: M M Subrahmanya

Q14. Haldia Port has topped the List in the First-Ever Ranking of Ports on Sanitation Parameters in the exercise that was undertaken during the ‘Swachhta Pakhwada’ (in March 2017). Haldia Port is situated in _____________.
Answer: West Bengal

Q15. ESAF Small Finance Bank has recently launched a social deposit scheme called 'Hrudaya Deposit scheme' in ___________.
Answer: Thrissur





CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment