Friday, 2 June 2017

Current Affairs for SBI PO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for SBI PO and NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO and NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. Mukta Dutta Tomar has been appointed as the next Ambassador of India to which country?
Answer: Germany

Q2. India's first ever micro-drama festival, named Thespis, was held recently in which city?
Answer: New Delhi

Q3. Nearly four crore members of which organization will soon be able to settle their claims through the mobile application UMANG?
Answer: EPFO

Q4. India and which country recently inked six pacts including one aimed at boosting counter-terrorism cooperation?
Answer: Australia

Q5. Name the person who has recently inaugurated the first NIMCARE World Health Day Summit 2017 in New Delhi.
Answer: Shri Pranab Mukherjee

Q6. RBI has issued a new set of enabling provisions titled PCA which is used to resolve the problem of banks mounting non-performing assets (NPAs), or bad loans. What does C stands for in PCA?
Answer: Corrective

Q7. The Income Tax department has launched the second phase of 'OCM' to investigate over 60,000 individuals with an aim to detect black money generation post demonetization, recently. What is the full form of 'OCM'?
Answer: Operation Clean Money



Q8. Name the Yojana under which Loans extended have crossed the target of Rs 1,80,000 crore during 2016-17.
Answer: PMMY

Q9. Name the City, in which PM Narendra Modi launched a cashless/less cash township model, developed by Gujarat Narmada Valley Fertilizers and Chemicals Ltd (GNFC), recently.
Answer: Nagpur

Q10. Name the State which has signed an MoU with central govt for the 'Power for All' scheme across the state. The aim of this scheme is to ensure 24-hour quality power supply in the state by October 2018 and electric connection to every house and agriculture field by 2019.
Answer: Uttar Pradesh

Q11. Nepal and China will hold the first-ever joint military exercise from 17 April 2017 with a special focus on combating terror and disaster management. Name the exercise.
Answer: Sagarmatha Friendship- 2017

Q12. Name the Former J&K governor, who has passed away recently due to illness.
Answer: Girish Chandra Saxena

Q13. Mukulita Vijayawargiya took charge as whole time Member of the Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) recently. The present chairman of IBBI is ___________.
Answer: Madhusudan Sahoo

Q14. The 126th birth anniversary of who was observed recently (14 Apr) across the country?
Answer: B R Ambedkar

Q15. Nepal and China will hold the first-ever joint military exercise with a special focus on combating terror and disaster management. Name the President of China.
Answer: XI Jinping



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment