Wednesday, 12 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Which city metro has partnered with Google to display its services in Google Maps application?
Answer: Mumbai

Q2. World Environment Day is observed globally on ____________.
Answer: 5 June

Q3. As per the recent announcement of Reliance Communications (RCom), the merged entities of RCom and Aircel will be called ______________.
Answer: AirCom

Q4. Dena Bank was recently in News. Who is the current Chairman and MD of Dena Bank?
Answer: Sakshi Tanwar

Q5. The theme for World Environment Day 2017 is ______________.
Answer: Connecting people to nature

Q6. Name the company that has recently announced the launch of Green Thumb, an initiative to enhance the green cover on the occasion of World Environment Day (05th June).
Answer: TATA Projects

Q7. Which defaulting telecom firm recently got time till Dec 2017 from its lenders to make interest and principal repayment? The lenders have taken the strategic debt restructuring (SDR) route for the firm.
Answer: RCom

Q8. PM Narendra Modi will attend the Shanghai Cooperation Organization (SCO) Summit at Astana in which country on Jun 8-9?
Answer: Kazakhstan

Q9. In the World Competitiveness Rankings 2017, compiled by the International Institute for Management Development’s (IMD) World Competitiveness Center, which country topped the list?
Answer: Hong Kong

Q10. Nursultan Nazarbayev is the current President of ____________.
Answer: Kazakhstan

Q11. China has recently signed a major deal with which country to develop a 1,200 MW Budhigandaki Hydroelectric Project, the biggest hydro project in the landlocked country?
Answer: Nepal

Q12. India signed an agreement to provide fresh assistance of 318 million US Dollar credit line to which country for the development of the railway sector?
Answer: Sri Lanka

Q13. Which country has officially joined North Atlantic Treaty Organization (NATO) and becomes the 29th member country of NATO?
Answer: Montenegro

Q14. Name the Veteran Nepalese politician who was recently elected as Nepal’s Prime Minister for the fourth time.
Answer: Sher Bahadur Deuba

Q15. Vijaya Bank is going to develop as many as 100 digital villages in various States of the country as part of its initiative to promote digital banking among the rural population. Who is the present MD & CEO of the Vijaya Bank?
Answer: Kishore Sansi




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment