Monday, 17 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. President Pranab Mukherjee has launched the ______________ mobile application, aimed at raising awareness about female foeticide and sex selection.
Answer: Selfie with Daughter

Q2. Which Banks is the Lead Bank for Thiruvananthapuram district and it has launched the Retail Mart, a retail lending concept, in Kerala's capital city?
Answer: Indian Overseas Bank (IOB)

Q3. The Central Council for Research in Yoga & Naturopathy (CCRYN)  under the Ministry of AYUSH, Government of India, has initiated a Yoga Awareness Drive through Mascots and Flash Mobs __________ prior to International Yoga Day to increase the popularity of Yoga, especially among the youth.
Answer: YogMob

Q4. Name the players, who have clinched the French Open men's doubles title 2017?
Answer: Michael Venus and Ryan Harrison

Q5. Who is the present MD & CEO of Indian Overseas Bank?
Answer: R Subramaniakumar

Q6. India has signed a Memorandum of Understanding with which country to institutionalize cooperation between Parliaments of the two countries?
Answer: Mauritius

Q7. The government of India has recently launched a service named ____________ to provide legal aid for the people living in rural areas through video conferencing.
Answer: Tele Law

Q8. In French open 2017 Women's Doubles Title, Bethanie Mattek-Sands and Lucie Safarova defeated Ashleigh Barty and Casey Dellacqua to win the title. Lucie Safarova hails from which country?
Answer: Czech Republic

Q9. The Union Minister of State for Development of North Eastern Region (DoNER), Dr. Jitendra Singh announced the launch of HADP for Northeast in Imphal, Manipur. What does 'D' stands for in HADP?
Answer: Development

Q10. Which city in India is about to experience a wonder in the form of an underwater Metro train which will run beneath a river in the State?
Answer: Kolkata

Q11. Name the legendary poet and essayist who was recently conferred with the covetous Kalinga Literary Award for his work and contribution to literature at the fourth edition of Kalinga Literary Festival (KLF).
Answer: Haraprasad Das

Q12. India’s Jitu Rai and Heena Sidhu combined to clinch the gold medal in mixed team __________ event of the ISSF World Cup.
Answer: 10m air Pistol

Q13. Japan recently launched a satellite to help build a high-precision geolocation system that will complement the US-operated GPS. A 'H-IIA' rocket blasted off from _________________.
Answer: Tanegashima Space Center

Q14. Which has recently launched world’s largest floating solar farm?
Answer: China

Q15. Name the 12-year-old girl from Odisha who has created history by becoming the youngest girl to bag the "Little Miss Universe Internet 2017" in Georgia.
Answer: Padmalaya Nanda



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment