Tuesday, 24 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Which state has been formally awarded the rights to host the 36th National Games?
Answer: Goa

Q2. The International Day of Democracy is observed across the world on ____________.
Answer: 15 September

Q3. The world's oldest person Violet Mosse-Brown has died recently at the age of 117. She was from which country?
Answer: Jamaica

Q4. The International Day for the Preservation of the Ozone Layer is observed globally on 16 September every year. The theme for 2017 is 'Caring for all life under the sun'.
Answer: 16 September

Q5. The theme for International Day of Democracy for year 2017 is ________________.
Answer: Democracy and Conflict Prevention

Q6. Name the NASA's $3.9-billion spacecraft that has ended its 20-year-long ground-breaking journey with a fiery plunge into the Saturn’s crushing atmosphere.
Answer: Cassini

Q7. Name the elusive animal species that has been upgraded recently to 'vulnerable' status from previous endangered status.
Answer: Snow Leopards

Q8.  Name the Google app that has become the latest UPI-based payments app in the country that can be used to pay for movie tickets, utility bills, and make other transactions online.
Answer: Google Tez

Q9. Name the payment bank that has become the first payments bank in India to integrate the UPI on its digital platform.
Answer: Airtel Payments Bank

Q10. Haider al-Abadi is the present Prime Minister of ____________.
Answer: Iraq

Q11. A joint military training exercise will be conducted in this month in Washington, USA between India and the USA. The exercise is named as ____________.
Answer: Yudh Abhyas-2017

Q12. Name the Insurance Company that has received approval from the Securities and Exchange Board of India for an IPO (Initial Public Offering) of up to Rs 8,400 crore.
Answer: SBI Life Insurance

Q13. The Andhra Pradesh government has recently signed an MoU with Hyperloop Transportation Technologies (HTT) to build India's first Hyperloop system. HTT is a company based in ______________.
Answer: USA

Q14. Who is the present Managing Director and Group CEO of GIFT City?
Answer: Ajay Pandey

Q15. Who is the present Chairman & Managing Director of BSNL?
Answer: Anupam Shrivastava




        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment