Monday, 6 November 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO and IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. The International Day for Universal Access to Information (IDUAI) is observed globally on __________________.
Answer: 28 September

Q2. Aeris Communications has entered into a partnership with _______________ to provide packaged Internet of Things (IoT) solutions and services to small, medium businesses and public sector undertakings (PSUs) in India.
Answer: BSNL

Q3. Ahead of monetary policy review, the government has ____________ the interest rates on small savings schemes like PPF, Kisan Vikas Patra and Sukanya Samriddhi for October-December quarter.
Answer: Unchanged

Q4. Name the Veteran film actor and Padma Shri awardee who has died recently at the age of 67.
Answer: Tom Alter

Q5. Name the newly appointed Governor of Bihar.
Answer: Satya Pal Malik

Q6. Name the country which has recently banned face veils such as burkhas or niqabs across the country.
Answer: Austria

Q7. With which two countries India has recently opened two immigration check posts along their borders?
Answer: Myanmar and Bangladesh

Q8.  Name the 38-year-old Sikh lawyer who was elected the leader of Canada’s New Democratic Party, becoming the first non-white politician to head a major political party in the country.
Answer: Jagmeet Singh

Q9. The nation pays homage to Father of the Nation, Mahatma Gandhi on his birth anniversary on 02nd October. This was the ___________ aniversary of Mahatma Gandhi.
Answer: 148th

Q10. Name the Ghana-based Indian entrepreneur who has bagged the International Business Person of the Year at the Asian Achievers Awards in London.
Answer: Birendra Sasmal

Q11. Name the famous temple that has been adjudged best ‘Swachh Iconic Place’ in India, according to the Ministry of Drinking Water and Sanitation.
Answer: Meenakshi Sundareswarar Temple

Q12. Andhra Pradesh Chief Minister Chandrababu Naidu launched Swachh Andhra Mission on the occasion of Gandhi Jayanti. Name the sports person who has been chosen as the brand ambassador of Swachh Andhra.
Answer: PV Sindhu

Q13. President Ram Nath Kovind has recently appointed a five-member Committee to examine sub-categorization of Other Backward Classes (OBCs). The Committee will be headed by ________________.
Answer: Chief Justice G Rohini

Q14. Name the Ministry/Department that has been adjudged as the best department for its contribution during Swachhta Pakhwada, an inter-Ministry initiative of Swachh Bharat Mission.
Answer: Ministry of Health and Family Welfare

Q15. The 2017 Global Entrepreneurship Summit will be held in November 2017 in _____________.
Answer: Hyderabad



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.



Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment