Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

Q1. The final draw for the 2018 FIFA World Cup was held recently in ___________________.
Answer: Russia

Q2. In which country, an international conference was recently inaugurated to draw attention towards the adverse effects of global warming in the Hindu Kush mountain range.
Answer: Nepal

Q3. Name the person who has recently confered ‘National Awards for Divyangjan 2017’ on the occasion of International Day of Persons with Disabilities. 
Answer: President Ramnath Kovind

Q4. The government of India has increased the budget of Agricultural Education by ___________________ this year as compared to the financial year 2013-14.
Answer: 47.4%

Q5. Name the disastrous cyclone that has recently caused the major loss in the southern part of India.
Answer: Cyclone Ockhi

Q6. Under whose chairmanship the Fifteenth Finance Commission held its first meeting at North Block in New Delhi ?
Answer: NK Singh

Q7. The largest-ever floating solar power plant of India was inaugurated in which state?
Answer: Kerala

Q8. The Umbrella Agreement between India and Germany concerning Financial Cooperation in 2016 (II) under the Indo-German Development Cooperation was signed to formalize Financial  Cooperation in form of loan for which project?
Answer: Climate Friendly Urban Mobility III

Q9. Who has been signed as a Global Goodwill Ambassador for UN Environment, joining the  fight to save the lives and habitats of people and animals by cleaning up our air and seas, fighting climate change and protecting species? 
Answer: Ellie Goulding

Q10. Indian-American California senator ____________ has topped the prestigious Foreign  Policy magazine’s 2017 list of ’50 Leading Global Thinkers’ which also features US  Ambassador to the UN Nikki Haley.
Answer: Kamala Harris

Q11. Which country was banned from the 2018 Winter Games by the International Olympic Committee over its state-orchestrated doping program?
Answer: Russia

Q12. Sixteen-year-old Mohamad Al Jounde was recently awarded the International Children’s Peace Prize for his efforts to ensure the rights of Syrian refugee children. He is from which country?
Answer: Syria

Q13. Name the state Assembly which has unanimously passed a Bill awarding death to those found guilty of raping girls aged 12 and below.
Answer: Madhya Pradesh

Q14. The International Solar Alliance (ISA) has now become a treaty-based international intergovernmental organization. The ISA is headquartered in ______________.
Answer: India

Q15. The US Supreme Court has allowed President Trump’s travel ban to take full effect pending appeal, for people coming from how many Muslim-majority countries?
Answer: Six