Static GK Questions for SBI Clerk Main: 22nd July

Dear Aspirants,

Static GK Questions for SBI Clerk Main: 22nd July

Static GK Questions for SBI Clerk Main

In every Bank/Insurance/SSC and Other competitive exams, there will be some questions of Static GK based. So, here we have given the most important static gk questions for SBI Clerk Main 2019. These questions are not important for SBI Clerk Main, It will be also important for IBPS RRB PO/Clerk, EPFO Assistant and SSA, and other upcoming exams.


About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW



Q1. World Day for International Justice is celebrated on 17th July and organized by the International Criminal Court. Where is the Headquarter of International Criminal Court?
Geneva, Switzerland
Washington DC, USA
Rome, Italy
The Hague, Netherlands
Vienna, Austria
Solution:
The Headquarters of the International Criminal Court in The Hague (Netherlands).
Q2. Hima Das is an Indian Splinter. She is from?
Nagaland
Manipur
Assam
Sikkim
Arunachal Pradesh
Solution:
Hima Das belongs to North-East State Assam.
Q3. ADB cuts India’s GDP growth rate from 7.2% to 7.0% for Financial Year 2020. Who is the present President of ADB Bank?
David Malpass
Jin Liqun
Christine Lagarde
Jim Yong Kim
Takehiko Nakao
Solution:
The present President of ADB Bank is Takehiko Nakao.

Q4. China gifts warship ‘P625’ to Sri Lanka. What is the Capital of Sri Lanka?
Moscow
Delhi
Washington D.C.
Sri Jayewardenepura Kotte
Beijing
Solution:
The Capital of Sri Lanka is Sri Jayawardenepura Kotte.

Q5. Nelson Mandela International Day is celebrated on 18th July every year. Nelson Mandela belongs to which country?

South Africa
Nigeria
Malaysia
Spain
USA
Solution:
Nelson Rolihlahla Mandela was a South African anti-apartheid revolutionary, political leader, and philanthropist who served as President of South Africa from 1994 to 1999. He was the country's first black head of state and the first elected in a fully representative democratic election.


Q6. Rohan Bopanna has hounoured Arjuna Awards 2019. He belongs to which sports?

Tennis
Football
Hockey
Squash
Shooting
Solution:
Rohan Bopanna related to Tennis.
Q7. The “Find the Incredible You” campaign of the Tourism Ministry has won the Pacific Asia Travel Association (PATA) Gold Award, 2019. Who is the present Minister of State (Independent Charge) of the Ministry of Tourism?
Mansukh L Mandaviya
Raj Kumar Singh
Hardeep Singh Puri
Prahalad Singh Patel
Kiren Rijiju
Solution:
The present Minister of State (Independent Charge) of the Ministry of Tourism is Prahalad Singh Patel.
Q8. Uttarakhand to host first-ever Himalayan states conclave. Who is present Chief Minister of Uttarakhand?
Sarbananda Sonowal
Nitish Kumar
Harish Rawat
Jai Ram Thakur
Trivendra Singh Rawat
Solution:
The present Chief Minister of Uttarakhand is Trivendra Singh Rawat.

Q9. RBI fines Union Bank, SBI for flouting norms. Where is headquarter of RBI?
Mumbai
Delhi
Kolkata
Bengaluru
Patna
Solution:
Headquater of Reserve bank of India in Mumbai.
Q10. The U.S. celebrates 50 years of the Apollo 11 mission. What is Apollo 11?

Spaceflight
Missile
Submarine
Fighter plane
Tank
Solution:
Apollo 11 is a space flight.
Q11. What is the capital of the UK?
New York
London
Beijing
Colombo
Tokyo
Solution:
The Capital of England is London.

Q12. Novak Djokovic beats Roger Federer to win fifth Wimbledon title. He is from?
Serbia
Spain
Switzerland
Japan
Australia
Solution:
Djokovic beats Federer to win fifth Wimbledon title. He is from Serbia.
Q13. West Bengal Government has decided to construct 8.3 Lakh houses under Bangla Abas Yojana (BAY). Who is present CM of West Bengal?
Sarbananda Sonowal
Nitish Kumar
Raghubar Das
Mamata Banerjee
Naveen Patnaik
Solution:
Present CM of West Bengal is Mamata Banerjee.
Q14. Anshula Kant is World Bank MD and CFO. She belongs to which country?
USA
Japan
India
Pakistan
Bangladesh
Solution:
Anshula Kant is World Bank MD and CFO and she belongs to India.
Q15. Palau Becomes 76th Country to Join International Solar Alliance (ISA). Where is the headquarter of ISA?
Switzerland
Austria
India
USA
Italy
Solution:
The Headquater of International Solar Alliance in Gurugram, India.

               



You may also like to read:


Print Friendly and PDF