Monday, 30 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO and IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. According to the Reserve Bank of India (RBI) announcement, Masala bonds will be now treated as ECB from October 2017 thereby freeing up more investments by FPIs. What does ECB stands for?
Answer: External Commercial Borrowings

Q2. Name the player who has been recommended for the prestigious Padma Bhushan, country’s third highest civilian award by the Sports Ministry.
Answer: P.V. Sindhu

Q3. Name the Eminent scientist of India who has recently become the first Asian to be chosen for the prestigious Von Hippel Award for his immense contribution in materials research.
Answer: Prof. C.N.R Rao

Q4. According to the Forbes Real-Time Billionaires List, name the business person who has recently become Asia’s richest man.
Answer: Hui Ka Yan

Q5. On which country, the International Cricket Council (ICC) has recently launched an anti-corruption investigation?
Answer: Sri Lanka

Q6. For which lender, Artificial intelligence banking platform Payjo has launched an AI-powered chat assistant to addresses customer enquiries?
Answer: State Bank of India

Q7. Name the Minister of Tribal Affairs who has recently inaugurated the National Workshop organized by TRIFED on “Minimum Support Price (MSP) for Minor Forest Produces (MFP) scheme.
Answer: Jual Oram

Q8.  Asian champion Govindan Lakshmanan has recently won in the men’s 5000-metre race in the 57th National Open Athletics Championships in ____________.
Answer: Chennai

Q9. Name the state government that has recently launched 'Vision-2025' project aimed at evolving a draft policy for development of the state in next seven years by seeking the opinion of the public.
Answer: Karnataka

Q10. Asian Development Bank (ADB) has recently downgraded India’s growth projection to _____________ for the current fiscal.
Answer: 7.0%

Q11. Which is the world’s third-biggest energy company, according to Platts Top 250 Global Energy Company Rankings?
Answer: Reliance Industries Ltd

Q12. The Union Home Minister Shri Rajnath Singh launched the 'PENCIL Portal' at the National Conference on Child Labour organised by the Ministry of Labour and Employment. PENCIL is abbreviated as _______________________.
Answer: Platform for Effective Enforcement for No Child Labour

Q13. Name the country that has recently swore in Joao Lourenco as the country's President, making him the first new President of the country in 38 years.
Answer: Angola

Q14. The Central Industrial Security Force (CISF) security at which airport has been recognized as the best service in this domain by a global quality rating agency?
Answer: Mumbai Airport

Q15. What was the Ranking of India in the global competitiveness ranking of 137 countries by the World Economic Forum (WEF)?
Answer: 40th




        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment