Test of the Day for SBI PO Prelims Exam 2018: 25th June 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for SBI PO Prelims Exam 2018: 25th June 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like SBI PO Prelims 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. SBI PO Prelims Exam 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.


Q1. In a certain code ‘nik ma de’ means ‘he has come’, ‘de lit pa’ means ‘come here fast’, and ‘ma la se’ means ‘she has gone’. What is the code for “he”?
nik
ma
de
Cannot be determined
None of these
Solution:
nik

Q2. If in a certain language LATE is coded as 8&4$ and HIRE is coded as 7⋆3$ then how will HAIL be coded in the same language?
7&8⋆
&7⋆8
7⋆&8
7&⋆8
None of these
Solution:
7&*8

Q3. In a certain code INKER is written as KPLCP and GLIDE is written as INJBC. How will JINKS be written in that code?
LJOIQ
MKOIQ
LKOIQ
LKOLT
None of these
Solution:
LKOIQ

Directions (4-5): Digits in the number given in each of the following questions are to be coded based on the codes and the conditions given below:

Conditions: 

i) If both the first and the last digits of a number are odd numbers, they should be coded as ‘Z’.
ii) If both the first and the last digits of a number are even numbers, they should be coded as ‘A’.
Now based on the above information find out which of the combinations is the coded form of the given number in each question.

 Q4. 938752
MTVMWP
MTBZWP
WPMKTV
MTVWFP
None of these
Solution:
MTVWFP

Q5. 372581
ZWPFVZ
ZWPFVB
TWPFVZ
AWPFVA
None of these
Solution:
From condition I, ZWPFVZ.

Directions (6-10): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences given below .i.e. one of the sentences can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q6. Our message is clear. We want peace and harmony in the area. I .............. against any community. The trust will also organize Ganesh Chaturthi, Navaratri and various festivals celebrated by other communities as well.
have been always
had no idea
have no love
hold no grudge
had no love lost
Solution:
'hold no grudge' as peace and harmony has been talked about in the sentence, so it is obvious that they will hold no grudge

Q7. Under the policy, ................... infrastructure such as roads, schools, hospitals, community centers and stadia on pooled land and return a portion of the plot to farmers, who can execute housing projects with the help of private builders.
agencies will form
parties will renovate
agencies will organize
parties will create
agencies will develop
Solution:
'agencies will develop' as the agencies will develop the infrastructure. Infrastructure can always be developed

Q8. Singapore is a city that takes great pride in its food, so it’s not surprising that enterprising restaurateurs are using next week’s historic summit between U.S. President Donald Trump and North Korean leader Kim Jong Un .....................
to organize a food fest
to give cooking classes
to showcase some culinary creativity
to entertain them with the tasty food
to show how they become a great chef
Solution:
'to showcase some culinary creativity' as the restaurant owners have the opportunity to showcase their talent of culinary creativity

Q9. A problem in signaling on Thursday night disrupted services on the Harbor Line for around 20 minutes. The incident occurred after Wadala station, where a Vashi-bound train ............... after seeing a green signal turn red.
abruptly halted
completely distracted
however barred
drastically distracted
immediately terminated
Solution:
'abruptly halted' as this is the only alternative that best fits and completes the sentence

Q10. The idea of banning chemical fertilizers at this stage is ridiculous. It will not only lead to a decrease in farm production but also .....................
shoot up the demand of produces
increase the prices of produces
effect the farmers
disappoint the farmers
decrease the supply of material
Solution:
'increase the prices of produces' as the use of chemical fertilizers is most needed and the banning of that will lead to increase the prices of produces.

Directions (11-15): Table given below shows profit of two sellers in five different months. Study the table carefully and answer the following questions.
 


Q11. Total profit by Satish and Veer in April is what percent more than total profit by Satish and Veer in January?
27.5%
35%
30%
20%
25%
Solution:

Q12. Satish spend his profit of May on household item, savings and medicines in the ratio 7 : 4 : 2. Find the amount Satish spend on household and Medicines together.
2000
4500
3000
3500
5500
Solution:

Q13. Satish’s average profit in Feb and March is how much more than Veer’s average profit in Feb and March?
2600
2800
3000
2400
2200
Solution:

Q14. Find the ratio of Satish’s profit in March and May together to Veer’s profit in Same months?
7/10
9/7
10/7
7/9
None of these
Solution:

Q15. Satish’s profit in Jan and Feb together is how much percent more than Veer’s profit in April?
46 (5/9)%
51 (5/9)%
55 (5/9)%
60 (5/9)%
65 (5/9)%
Solution:

               





You May Also Like to Read: 

Print Friendly and PDF

No comments