Current Affairs for RBI assistant Mains Exam 2017


Q1. Name the state, which has tied up with Tata Trusts to acquire digital platforms to strengthen the public distribution system (PDS) in the state, recently?
Answer: Uttar Pradesh

Q2. Name the country, which has launched its new generation weather satellites Fengyun-4?
Answer: China


Q3. Name the biography, which has been titled on Gymnastic Dipa Karmakar in 2016?
Answer: The Small Wonder


Q4. Name the channel, which has been launched to promote cashless transaction in rural areas?
Answer: Digi Shala


Q5. Name the Organization, which has constituted a committee to fight against the problem of online piracy and develop suitable business standards and best practices for the digital entertainment industry?
Answer: IAMAI


Q6. The European Union (EU) has signed a deal with Cuba on political dialogue and cooperation, with Cuba being the only Latin American country to lack such an agreement earlier. What is the currency of Cuba?
Answer: Peso


Q7. Which organisation has signed an agreement with a consortium of six companies to deliver India’s first industry-built satellite by late 2017 recently?
Answer: ISRO


Q8. Name the Indian actress, who has been appointed as the UNICEF Global Goodwill Ambassador to promote child rights at the UNICEF 70th anniversary event?
Answer: Priyanka Chopra 


Q9. India has outshone Russia, France, Japan and Saudi Arabia in the defence budget and has become world’s fourth largest defence spender. Which country has largest defence spender in the world?
Answer: USA


Q10. Name the player, Who have won the 2016 ITF players of the year?
Answer: Andy Murray and Angelique Kerber


Q11. Who has been appointed as the chairman of LIC after the Successor of SK Roy?
Answer: VK Sharma


Q12. Which e-commerce website has partnership with National Highway Authority of  India (NHAI)?
Answer: Paytm


Q13. The Government of India informed that it has extended the e-Tourist Visa facility to citizens of ________ countries. 
Answer: 161


Q14. Which city has entered into the UN’s list of world heritage sites recently? 
Answer: Rio de Janeiro, Brazil


Q15. Who has taken charge as Chief Executive of the Indian Banks’ Association (IBA)?
Answer: V G Kannan

About Course:

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6049 504/month
BUY NOW