SBI PO 2019 English (Fillers) Quiz: 4th March 2019

Dear Aspirants,


english-quiz-for-sbi-po-exam



About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

English Quiz For SBI PO Exam 2019

The State Bank of India conducts a three-level examination to recruit Probationary Officers every year. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20.


Watch Video Solution Here!!!


Directions (1-15): In each of the following sentences, there are two blank spaces. Below the sentences, there are four options with a pair of words each. Fill up the sentences with the pair of words that make the sentence grammatically and contextually correct. If none of the words given in options fits in, mark ‘None of these’ as your answer choice.

Q1. After --------------- the wrong glass cleaner on the window, the ------------------- on the pane made it look dirty.

acquiring, obscurity
use, murkiness
using, opacity
utilize, dark
None of these
Solution:

'Using' and 'opacity' are the appropriate fits for the blanks.

Q2. Because the -------------------- iron gates are massive in size, it takes a ---------------- for them to open.

wrought, while
mold, time
elaborated, length
fashioned, schemes
None of these
Solution:

'Wrought' and 'while' are the appropriate fits for the blanks.

Q3. After ----------------------- to pour the glaze over the ham, I realized I needed a spoon to remove the ----------------- mixture from the bowl.

attempt, thickness
redundant, viscosity
trying, hardness
attempting, viscous
None of these
Solution:

'Attempting' and 'viscous' are the appropriate fits for the blanks.

Q4. The determination and --------------------- with which youth can work makes them the most --------------- and capable citizens of the nation.

energetic, efficient
energy, valuable
zenith, value
triumph, mighty
None of these
Solution:

'Energy' and 'valuable' are the appropriate fits for the blanks.

Q5. Providing quality education, employment opportunities and ----------------------- to the youth are key ------------- in achieving progress and development of the nation.

empowerment, factors
empower, factor
power, role
powerful, rollers
None of these
Solution:

'Empowerment' and 'factors' are the appropriate fits for the blanks.

Q6. We as humans are powerful as we ------------- the power of knowledge to empower other living beings and nature for our --------------------.

using, goal
require, counter
use, benefit
requiring, satiable
None of these
Solution:

'Use' and 'benefit' are the appropriate fits for the blanks.

Q7. If we use our time productively and -------------------- we can make the most of the time ------------------- to us and succeed.

devoted, constructively
effective, availability
effectively, available
practically, loaded
None of these
Solution:

'Effectively' and 'available' are the appropriate fits for the blanks.

Q8. By ------------------ our time effectively, we can be punctual and do our activities ------------------ stress.

assign, but
assigning, leaving
manage, with
managing, without
None of these
Solution:

'Managing' and 'without' are the appropriate fits for the blanks.

Q9. If there is no discipline we cannot be -----------------, and we cannot succeed in completing our tasks --------------------.

punctual, efficiently
timed, efficient
set, due
glued, durable
None of these
Solution:

'Punctual' and 'efficiently' are the appropriate fits for the blanks.

Q10. A civil debate is ------------------- to be a discussion between two people or parties who ------------ away from anger and irrationality.

declared, have
supposed, stay
needed, hold
regarded, walking
None of these
Solution:

'Supposed' and 'stay' are the appropriate fits for the blanks.

Q11. Because mines are so deep ------------------ the Earth, they have poor natural ventilation and fresh air rarely ---------------- far enough to clear the dust.

into, driving
in, going
with, reach
within, reaches
None of these
Solution:

'Within' and 'reaches' are the appropriate fits for the blanks.

Q12. If you want to have a ------------------- with someone, you will need to bring facts and a civil ----------------- to the table.

colour, loathe
discuss, behaviour
discussion, attitude
malice, nature
None of these
Solution:

'Discussion' and 'attitude' are the appropriate fits for the blanks.

Q13. The policeman was -------------------- that the crime was insoluble until he ------------------ more evidence.

convinced, received
convincing, given
ensure, gave
censure, receiving
None of these
Solution:

'Convinced' and 'received' are the appropriate fits for the blanks.

Q14. ----------------- the summer months, the mosquitos are very conspicuous -------------- the water.

along, fearsome
during, near
help, guide
solve, resolve
None of these
Solution:

'During' and 'near' are the appropriate fits for the blanks.

Q15. Anytime you ---------------- the windows in your house to let in outside air you're increasing the ventilation -------------- your home.

close, into
leave, in
open, inside
bewilder, aside
None of these
Solution:

'Open' and 'inside' are the appropriate fits for the blanks.

               









You may also like to Read:

        



Print Friendly and PDF