English Miscellaneous Quiz for IBPS PO Prelims 6th October 2019

IBPS PO Prelims English Quiz on Miscellaneous Topics

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan ‘FATEH’, on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have  English Misc.  for 6th of October 2019. You can also check out the latest books for IBPS PO 2019 exam.

Directions (1-5): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice.
Q1. She worried (A)/lest he should (B)/not tell someone (C)/ what had happened (D).
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8899 593/month
BUY NOW

S1. Ans. (c)
Sol. “Not” should be removed as it is not used when lest is used in a sentence.

Q2. The evidence for evolution (A) / is so overwhelming that (B) / scientists say the probability of (C) /being true approaches 100 percent (D).
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these.

S2. Ans. (d)
Sol. “It” should be used before “being”

Q3. Many a tribe (A) / have survived by intermarrying (B) / with its rivals, rather (C) / than waging war on them(D).
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these.

S3. Ans. (b)
Sol. “Have” should be replaced by “has” because after “many a” we use singular countable noun and a singular Verb

Q4. The new sofa was (A) / more bigger than the old one (B)/, so they had to rearrange (C) / the rest of the furniture (D).
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these.

S4. Ans. (b)
Sol. The usage of “more” is irrelevant as it is a double comparative.

Q5. No sooner had (A) /she cross a small bridge (B) /near the farm than the storm (C)/ resumed with even greater intensity (D).
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these.

S5. Ans. (b)
Sol. The error is in option (b).The word “Cross” should be replaced with Crossed. The structure for the sentence is {No sooner + had + Subject + Verb3rd form}

Directions (6-10): Rearrange the following seven sentences (A), (B), (C), (D), (E) ,(F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
(A) to their forebears who roamed the earth during the age of the dinosaurs.
(B) unlike their modern progeny who are known for their ferocity, some early crocodyliforms were an altogether more peaceful lot.
(C)But if you happened to find yourself a time machine that sent you back to the Mesozoic
Era, not all the crocodiles you would come across would size you up as a tasty meal.
(D) Crocodiles are sometimes described as living fossils for their close resemblance
(E) scans of 146 teeth from 16 extinct species into a computer model and determined that,
(F) That’s according to a new study published in Cell Press on Thursday that fed high-resolution
Q6. Which of the following should be the first sentence after rearrangement?
(a) B
(b) D
(c) A
(d) F
(e) C

S6. Ans. (b)
Sol. The correct sequence is given below.
(D) Crocodiles are sometimes described as living fossils for their close resemblance
(A) to their forebears who roamed the earth during the age of the dinosaurs.
(C)But if you happened to find yourself a time machine that sent you back to the Mesozoic Era, not all the crocodiles you would come across would size you up as a tasty meal.
(F) That’s according to a new study published in Cell Press on Thursday that fed high-resolution
(E) scans of 146 teeth from 16 extinct species into a computer model and determined that,
(B) unlike their modern progeny who are known for their ferocity, some early crocodyliforms were an altogether more peaceful lot.
Hence, the correct order is DACFEB
Q7. Which of the following should be the last sentence after rearrangement?
(a) B
(b) D
(c) A
(d) F
(e) C

S7. Ans. (a)
Sol. The correct sequence is given below.
(D) Crocodiles are sometimes described as living fossils for their close resemblance
(A) to their forebears who roamed the earth during the age of the dinosaurs.
(C)But if you happened to find yourself a time machine that sent you back to the Mesozoic Era, not all the crocodiles you would come across would size you up as a tasty meal.
(F) That’s according to a new study published in Cell Press on Thursday that fed high-resolution
(E) scans of 146 teeth from 16 extinct species into a computer model and determined that,
(B) unlike their modern progeny who are known for their ferocity, some early crocodyliforms were an altogether more peaceful lot.
Hence, the correct order is DACFEB

Q8. Which of the following should be the second sentence after rearrangement?
(a) B
(b) D
(c) A
(d) F
(e) C

S8. Ans. (c)
Sol.
The correct sequence is given below:
(D) Crocodiles are sometimes described as living fossils for their close resemblance
(A) to their forebears who roamed the earth during the age of the dinosaurs.
(C)But if you happened to find yourself a time machine that sent you back to the Mesozoic Era, not all the crocodiles you would come across would size you up as a tasty meal.
(F) That’s according to a new study published in Cell Press on Thursday that fed high-resolution
(E) scans of 146 teeth from 16 extinct species into a computer model and determined that,
(B) unlike their modern progeny who are known for their ferocity, some early crocodyliforms were an altogether more peaceful lot.
Hence, the correct order is DACFEB

Q9. Which of the following should be the third sentence after rearrangement?
(a) B
(b) D
(c) A
(d) F
(e) C

S9. Ans. (e)
Sol. The correct sequence is given below.
(D) Crocodiles are sometimes described as living fossils for their close resemblance
(A) to their forebears who roamed the earth during the age of the dinosaurs.
(C)But if you happened to find yourself a time machine that sent you back to the Mesozoic Era, not all the crocodiles you would come across would size you up as a tasty meal.
(F) That’s according to a new study published in Cell Press on Thursday that fed high-resolution
(E) scans of 146 teeth from 16 extinct species into a computer model and determined that,
(B) unlike their modern progeny who are known for their ferocity, some early crocodyliforms were an altogether more peaceful lot.
Hence, the correct order is DACFEB

Q10. Which of the following should be the fourth sentence after rearrangement?
(a) B
(b) D
(c) A
(d) F
(e) C

S10. Ans. (d)
Sol. The correct sequence is given below.
(D) Crocodiles are sometimes described as living fossils for their close resemblance
(A) to their forebears who roamed the earth during the age of the dinosaurs.
(C)But if you happened to find yourself a time machine that sent you back to the Mesozoic Era, not all the crocodiles you would come across would size you up as a tasty meal.
(F) That’s according to a new study published in Cell Press on Thursday that fed high-resolution
(E) scans of 146 teeth from 16 extinct species into a computer model and determined that,
(B) unlike their modern progeny who are known for their ferocity, some early crocodyliforms were an altogether more peaceful lot.
Hence, the correct order is DACFEB

Directions (11-15): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

Telangana will ________(11)_________ on a large-scale programme to deliver blood and transport of medical samples via drones. The initiative is co-designed with the World Economic Forum and Healthnet Global Limited, an Apollo Hospitals Group company.
The project is currently being tested through a ___(12)_________ project. A request for proposal from private vendors to operate the services will later be floated for eventual integration with the state’s healthcare supply chain.
“Apollo Hospitals Group company HealthNet Global Limited truly believes that use of drones for transport of Organs and other medical aid will contribute to saving many lives. We are happy working with the World Economic Forum and government of Telangana, as a clinical partner in this drones project, which I am sure is the next step in our journey of remote healthcare delivery,” a WEF press release quoted Sangita Reddy, joint managing director of Apollo Hospitals Group, as saying.
The scheme’s framework _____(13)___________ the key factors in evaluating drone operations and the technical requirements for each use case. It will ensure government services are used as efficiently as possible and will serve as the starting point for discussions with civil aviation authorities.
“Drones are helping people in remote rural areas become ______(14)________ to important services,” said Timothy Reuter, Head of Aerospace and Drones, World Economic Forum. “Adopting this framework brings Telangana one step closer to rolling out a system that could save lives. It outlines what challenges drones can solve, how to _______(15)_____ operations and how to implement them.”
Q11.
(a) alienate
(b) embark
(c) divert
(d) time
(e) None of these.
S11. Ans. (b)
Sol. The correct answer choice is option (b).

Q12.
(a) scale
(b) climb
(c) pilot
(d) futile
(e) None of these.
S12. Ans. (c)
Sol. The correct answer choice is option (c).

Q13.
(a) outlines
(b) revise
(c) promise
(d) plans
(e) None of these.
S13. Ans. (a)
Sol. The correct answer choice is option (a).

Q14.
(a) bore
(b) extend
(c) disperse
(d) connected
(e) None of these.

S14. Ans. (d)
Sol. The correct answer choice is option (d).

Q15.
(a) compliance
(b) invalid
(c) oversee
(d) offers
(e) None of these.

S15. Ans. (c)
Sol. The correct answer choice is option (c).