IBPS RRB Mains Computer Quiz: 18th September_00.1
Latest Banking jobs   »   IBPS RRB Mains Computer Quiz: 18th...

IBPS RRB Mains Computer Quiz: 18th September

Computer Knowledge section can help you to improve your overall score if in case other sections are tougher than the expectation. We are providing you with a question set based on the types and patterns of questions asked in the Computer Knowledge section in previous years. We already rolled the study plan for IBPS RRB MAINS 2019Computer Quiz of 18th September 2019 covers Topic Miscellaneous.
 

Q1.A pathway inside a computer that carries data between hardware components is called _____________.
(a) carrier signal
(b) data bus
(c) digital signal
(d) analog signal
(e) switching

S1.Ans.(b)
Sol. A data bus connects internal components to the motherboard and acts as a carrier for the data.

Q2.What does DOS stands for?
(a) Digital Operating Session
(b) Disk Operating System
(c) Digital Operating System
(d) Disk Opening System
(e) Digital Open System

S2.Ans.(b)
Sol. DOS stands for Disk Operating System. It is the first operating system developed by Microsoft.

Q3.Which among the following is the short cut key for slideshow?
(a) F4
(b) F5
(c) F6
(d) F7
(e) None of these

S3.Ans. (b)
Sol. F5 is the shortcut key for slideshow.

Q4.Computers designed for specialised scientific work and specific instructions are called _________.
(a) Mainframe computers
(b) Special purpose computers
(c) Portable computers
(d) Super computers
(e) Mini computers

S4.Ans.(d)
Sol. Super computers are designed for special purposes with specific inputs. For example, Super Computers are used for scientific, defence, or architectural purposes with specific instructions or input.

Q5.A program that is used to view websites is called a _________.
(a) Word processor
(b) Spreadsheet
(c) Browser
(d) Web viewer
(e) Viewer

S5.Ans. (c)
Sol. Browser is used to view websites.

Q6.Which of the following is used to enter the current time in ms-excel?
(a) Ctrl+Shift+;
(b) Ctrl+;
(c) Shift+;
(d) Alt+Shift
(e) Alt+Enter

S6.Ans.(a)

Q7.Each box in a spreadsheet is called a ________.
(a) Cell
(b) Block
(c) Field
(d) Table
(e) Empty space

S7.Ans. (a)
Sol. Each box in a spreadsheet is called a cell.

Q8.A key that will erase information from the computer’s memory and characters on the screen:
(a) Edit
(b) Delete key
(c) Dummy out
(d) Trust key
(e) None of these

S8.Ans.(b)
Sol. Delete key is used to delete data.

Q9.The software that is used to create text based documents is referred as :
(a) DBMS
(b) Suits
(c) Spreadsheets
(d) Presentation software
(e) Word processor

S9.Ans. (e)
Sol. Word processors are used to create text based documents.

Q10. What should be used if a company wants to include its company name and logo at the bottom of every page of a brochure?
(a) Header
(b) Macro
(c) Footer
(d) Footnote
(e) None of the above

S10. Ans.(c)
Sol. Headers and footers are pieces of text, or graphics, that appear at the top and bottom of a page. If a company wants to include its company name and logo at the bottom of every page of a brochure then it will use the Footer.

             Check out Computer Knowledge Videos Here

 

 

You may also like to Read:

 

Download SBI Clerk Prelims 2021 Memory Based Mock PDF

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Was this page helpful?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?