LIC AAO Current Affairs Questions | 1st May

Dear Aspirants,
LIC-AAO-Exam-Current-Affairs-Questions


Current Affairs Questions for LIC AAO :

The General Awareness Section of Banking Exams covers numerous sections in it like Banking Awareness, Static GK, and Current Affairs. Most of the questions in GA appear from Current Affairs section. So it becomes important for you all to cover this particular section with sincerity and seriousness. The questions on Static and Banking Awareness are related to the countries, events or anything that has been in news for a while. Knowledge of current news also helps you deal with the PI (Personal Interview) more efficiently so you do not give a mumble jumble answer to the interviewee’s simple questions. Here is a quiz on Current Affairs to let you assess your Current Affairs Knowledge.


About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims, etc. 

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 8 Months
  2. 3 Months
  3. 1 Month
16999 1416/month
BUY NOW



Q1. Which of the following country topped the Asian Wrestling Championship 2019 medal tally?
India
Japan
Iran
South Korea
Nepal
Solution:
Iran topped the Asian Wrestling Championship 2019 with 11 gold. India ranked 8th.
Q2. John Singleton has passed away following complications from a stroke. He was a well-known ___________.
Environmentalist
Scientist
Economist
Activist
Director
Solution:
John Singleton, an Academy Award-nominated director has passed away following complications from a stroke. He was best known for directing “Boyz N the Hood” and “Poetic Justice,”.
Q3. The former __________president, Dr Negasso Gidada had passed away in Germany where he was undergoing medical treatment.
Italian
Algerian
Bulgarian
Ethiopian
Cambodian
Solution:
The former Ethiopian president, Dr Negasso Gidada had passed away in Germany where he was undergoing medical treatment. Negasso was 75 years old. He was the president of Ethiopia between 1995 and 2001.
Q4. Which of the following country has recently withdrawn from the U.N. Arms Trade Treaty?
Cuba
Canada
Israel
USA
France
Solution:
US President Donald Trump stated that his administration is withdrawing the U.S. signature from the U.N. Arms Trade Treaty, in response to concerns from gun rights activists that it could impinge on Americans’ right to bear arms.
Q5. The Defence Ministry has awarded a contract of worth____________ to Garden Reach Shipbuilders & Engineers Limited (GRSE) to build eight anti-submarine warfare shallow watercraft (ASWSWC) for the Indian Navy.
Rs 5,615 crore
Rs 6,311 crore
Rs 3,825 crore
Rs 4,998 crore
Rs 8,717 crore
Solution:
The Defence Ministry has awarded a contract of worth Rs 6,311 crore to Garden Reach Shipbuilders & Engineers Limited (GRSE) to build eight anti-submarine warfare shallow watercraft (ASWSWC) for the Indian Navy.
Q6. Wipro Consumer Care announced that it is acquiring personal care company__________,which is based in the Philippines.
Splash
Engeo
Snagjob
Backrub
Motion
Solution:
Wipro Consumer Care announced that it is acquiring personal care company ‘Splash’, which is based in the Philippines.
Q7. Who among the following is set to become the first wrestler from India to fight at the iconic Madison Square Garden in New York?
Sakshi Malik
Yogeshwar Dutt
Sushil Kumar
Vijender Singh
Bajrang Punia
Solution:
Bajrang Punia is set to become the first wrestler from India to fight at the iconic Madison Square Garden in New York.
Q8. Who among the following won the outstanding achievement as a player award at the fourth edition of the annual India Golf Industry Association (GIA) awards at the Delhi Golf Club?
Shubhankar Sharma
Gaganjeet Bhullar
Anirban Lahiri
Jyoti Randhawa
Jeev Milkha Singh
Solution:
Arjuna awardee and star Indian golfer Gaganjeet Bhullar won the outstanding achievement as a player award at the fourth edition of the annual India Golf Industry Association (GIA) awards at the Delhi Golf Club.

Q9. Which of the following city hosted the 5th Asia Pacific Broadcasting Union (ABU) Media Summit on Climate Action & Disaster Preparedness?
Seoul
Beijing
Kathmandu
Manila
Tokyo
Solution:
The 5th Asia Pacific Broadcasting Union (ABU) Media Summit on Climate Action & Disaster Preparedness was held at Kathmandu, Nepal.
Q10. Who among the following was named Professional Footballers’ Association (PFA) Players’ Player of the Year for the 2018-19 season?
Virgil van Dijk
Lionel Messi
Wayne Rooney
Vinnie Jones
Andrea Pirlo
Solution:
Virgil van Dijk was named Professional Footballers’ Association (PFA) Players’ Player of the Year for the 2018-19 season.

               



You may also like to Read:


Print Friendly and PDF