LIC AAO 2019 Current Affairs Questions | 5th May

Dear Aspirants,
LIC-AAO-Exam-Current-Affairs-Questions


Current Affairs Questions for LIC AAO :

The General Awareness Section of Banking Exams covers numerous sections in it like Banking Awareness, Static GK, and Current Affairs. Most of the questions in GA appear from Current Affairs section. So it becomes important for you all to cover this particular section with sincerity and seriousness. The questions on Static and Banking Awareness are related to the countries, events or anything that has been in news for a while. Knowledge of current news also helps you deal with the PI (Personal Interview) more efficiently so you do not give a mumble jumble answer to the interviewee’s simple questions. Here is a quiz on Current Affairs to let you assess your Current Affairs Knowledge.

About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims, etc. 

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 8 Months
  2. 3 Months
  3. 1 Month
16999 1416/month
BUY NOW


Q1. The Bill & Melinda Gates Foundation has appointed_________ as its policy director for India.
Arvind Saxena
Sanjay Ubale
Vijay Gokhale
Tushar Verma
M. C. Chowdary
Solution:
The Bill & Melinda Gates Foundation has hired Sanjay Ubale, head of the infrastructure and urban solutions at Tata Sons, as its policy director for India.
Q2. According to the Asian Development Outlook 2019 report Asia-Pacific region is projected to grow by ______ in 2019.
5.1 %
3.6 %
4.7 %
5.7%
6.3 %
Solution:
The Asia-Pacific region s expected to grow at 5.7% in 2019. According to the bank’s Asian Development Outlook 2019 report released in April, developing Asia which comprises 45 nations ranging from China to Tuvalu is projected to grow by 5.7% in 2019.

Q3. _________, president at Paytm, has resigned from his post.
Utpal Bora
B. C. Tripathi
M. S. Kumar
O. P. Singh
Bhushan Patil
Solution:
Bhushan Patil, president at Paytm, has quit the company. Patil, who joined Paytm after a five-year stint with Alibaba, had initially joined the Noida-based company to look after its cross border commerce business.
Q4. Defence ministry has approved the procurement of 10 Kamov Ka-31 Airborne Early Warning and Control helicopters for the Indian Navy. The cost of the deal would be around ________.
Rs 2,900 crore
Rs 3,200 crore
Rs 3,600 crore
Rs 4,600 crore
Rs 4,200 crore
Solution:
Defence ministry has approved the procurement of 10 Kamov Ka-31 Airborne Early Warning and Control helicopters for the Indian Navy. The cost of the deal would be around Rs 3,600 crore.
Q5. Vice President M Venkaiah Naidu released a postage stamp to commemorate the________ birth anniversary of Sri Vedanta Desikan in New Delhi.
1000th
600th
550th
750th
650th
Solution:
Vice President M Venkaiah Naidu released a postage stamp to commemorate the 750th birth anniversary of Sri Vedanta Desikan in New Delhi. The stamp has been released by Indian postal department.

Q6. Peter Mayhew has passed away. He was a noted________.
Actor
Director
Choreographers
Economist
Environmentalist
Solution:
Peter Mayhew, the actor behind the character of Chewbacca has passed away. He was 74. Mayhew is most widely known for his portrayal of the more-than-200-year-old Wookie Chewbacca in the Star Wars franchise.
Q7. Xavi Hernandez has announced that he will retire from professional football at the end of the current season. He plays for _______.
Argentina
Italy
Belgium
France
Spain
Solution:
Spain and Barcelona legend Xavi Hernandez has announced that he will retire from professional football at the end of the current season.

Q8. Who among the following has been sworn in as the top military officer of the 29-nation NATO military alliance?
Mark A. Milley
Tod D. Wolters
Robert P. Burke
William F. Moran
David H. Berger
Solution:
US Air Force General Tod D. Wolters has been sworn in as the top military officer of the 29-nation NATO military alliance.
Q9. Which of the following city will host the 8th Asian Youth Women Handball Championship in which 10 teams will be participating in August 2019?
New Delhi
Pune
Jaipur
Dehradun
Visakhapatnam
Solution:
Jaipur will host the 8th Asian Youth Women Handball Championship in which 10 teams will be participating. It will be played in August 2019.
Q10. Which of the following city hosted the 16th Ministerial Meeting of Asia Cooperation Dialogue (ACD)?
Doha
Visakhapatnam
Muscat
Manila
Hanoi
Solution:
The 16th Ministerial Meeting of Asia Cooperation Dialogue (ACD) was held in Doha, Qatar.
               



You may also like to Read:


Print Friendly and PDF