LIC ADO Main 2019 GA Questions Asked: Check Here (11th August)

LIC ADO Main 2019 GA Questions Asked: Check Here (11th August)

LIC ADO Main GA Questions Asked

Here are the GA Questions asked in LIC ADO Main 2019 Exam. The exam level of GA was Moderate. Check out the LIC ADO memory-based GA Questions here.

Q1. Who was the chief guest of Republic day 2019?
Answer: Cyril Ramaphosa, President of South Africa

Q2. Which is not match in union cabinet minister?
Answer: Minister of Finance and Corporate Affairs- Piyush Goyal

Q3. What is the theme of World Environment Day 2019?
Answer: Air pollution

Q4. The 2019 G20 summit was held in-
Answer: Osaka, Japan

Q5. What is the meaning of “A” in NAV?
Answer: Asset (Net Asset Value)

Q6. Which country has joined FATF member in 2019?
Answer: Saudi Arabia

Q7. Which country helps at the construction site of the Colombo Port City project in Sri Lanka?
Answer: China

Q8. World Braille Day is observed on-
Answer: 04th January

Q9. The 2023 AFC Asian Cup will be the 18th edition of the AFC Asian Cup. It will be hosted by-?
Answer: China

Q10. Who has won a record seventh Australian Open title 2019?
Answer: Novak Djokovic (Serbia)

Q11. Who is the 24th and current Chief of the Naval Staff of the Indian Navy?
Answer: Karambir Singh

Q12. Anti Tobacco Day or World No Tobacco Day is observed on 31 May worldwide every year. What is the theme of World No Tobacco Day 2019?
Answer: Tobacco and Lung Health

Q13. Who has been appointed as the Deputy Executive Director in the global body’s agency focussed on women empowerment and gender equality in the UN?
Answer: Anita Bhatia

Q14. In which city Pravasi Bharatiya Divas 2019 concluded?
Answer: Varanasi, Uttar Pradesh

Q15. Which country was won the FIFA U-20 World Cup 2019 in Poland?
Answer: Ukraine

Q16. U.N. Security Council imposes an arms embargo on-
Answer: South Sudan

Q17. Visa applicants to the __________ are required to submit any information about social media accounts.
Answer: United States

Q18. Who is the present Chief Minister of Arunachal Pradesh?
Answer: Pema Khandu

Q19. Who is the head of the Draft National Educational Policy?
Answer: Dr. Kasturirangan

Q20. Which movie won the Best Motion Picture, Drama at the 2019 Golden Globes Awards?
Answer: Bohemian Rhapsody

Q21. Oakland is now the third ____________ city to ban the use of facial recognition technology.
Answer: US

Q22. ASEAN has adopted the ‘ASEAN Outlook on the Indo-Pacific’ (‘the Outlook’) in-?
Answer: Thailand

Q23. Bank of Baroda stated that the merger of Dena Bank and Vijaya Bank with itself would be effective from __________ as per the scheme of amalgamation approved by the government.
Answer: 01st April 2019

Q24. Name the women cricketer, who became India’s first female cricketer to take 200 ODI wickets?
Answer: Jhulan Goswami

Q25. Who was conferred with the Maldives’ highest honour “Rule of Nishan Izzuddeen” recently?
Answer: Indian Prime Minister Narendra Modi

Q26. Who was appointed the first Lokpal of India or anti-corruption watchdog by President Ram Nath Kovind?
Answer: Justice Pinaki Chandra Ghose


      

All the Best BA’ians for LIC ADO Main Result!!!