March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 26th March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims, etc. 

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 14 Months
  2. 8 Months
  3. 3 Months
  4. 1 Month
16999 1214/month
BUY NOW
So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. The National Crime Records Bureau (NCRB) launched a mobile app called ______________ on the occasion of its 33rd Inception Day.
Answer: Citizen Services

Q2. The Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) signed an MoU with __________ to work in partnership for the effective implementation of the Insolvency and Bankruptcy Code, 2016 and its allied rules and regulations.
Answer: RBI

Q3. What is the ranking of India in the recently released World Happiness Report 2018?
Answer: 133rd

Q4. The capital of Madagascar is ______________.
Answer: Antananarivo

Q5. The theme for World Consumer Rights Day 2018 is ________________.
Answer: Making Digital Marketplaces Fairer

Q6. Name the IAF officer who has been appointed as the next Ambassador of India to the Republic of Belarus.
Answer: Sangeeta Bahadur

Q7. Indian para-athlete Deepa Malik won a gold medal at the World Para Athletics Grand Prix in Dubai. She is related with which of the following sports?
Answer: Javelin Throw

Q8. India and the Asian Development Bank (ADB) signed a loan agreement of amount _______________ for completion of works for double-tracking and electrification of railways tracks.
Answer: $120 million

Q9. Name the film that has bagged the Grand Prix de Montreal at the 21st Festival International du Film Pour Enfants de Montreal Film (FIFEM), .
Answer: Halkaa

Q10. In which state, North-East’s first Indian Science Congress was held in 2009?
Answer: Meghalaya

Q11. Name the state government that has launched KHUSHI scheme to provide free sanitary napkins to school girls across the state.
Answer: Odisha

Q12. India won the inaugural IBSF Snooker Team World Cup in Doha, Qatar. It has defeated ____________.
Answer: Pakistan

Q13. The Union Minister of State (I/C) of the Ministry of Development of North Eastern Region (DoNER), Jitendra Singh launched the social media of a magazine on India-Israel relations. The magazine has been named as ___________.
Answer: Namaste Shalom

Q14. World rapid champion Viswanathan Anand annexed the Tal Memorial rapid chess title. The event was held in __________.
Answer: Russia

Q15. The government of India has signed an MoU with ____________ to enhance cooperation on ‘National Campaign for Water Conservation in India’.
Answer: Israel