Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

Q1.  ____________________ government has released about 365 crore rupees for the rain-hit farmers in 19 districts of the State who sustained crop loss due to unseasonal rain during the third week of this month (November).
Answer: Odisha

Q2. In which country is the headquarter of International Boxing Association(AIBA) located?
Answer: Switzerland

Q3. The Boxing Federation of India (BFI) was recognised as a national body by the Indian Olympic Association, which removed the terminated ____________________ as its affiliate after months of indecision.
Answer: Indian Amateur Boxing Federation

Q4. Vijay Diwas is celebrated across the Nation on 16th December. The day marks the glorious victory of India over Pakistan in ____________.
Answer: 1971

Q5. The logo & Mascot of Hockey World Cup 2018 to be hosted in India was unveiled by Odisha Chief Minister Naveen Patnaik.At which stadium was it unveiled? 
Answer: Kalinga Stadium

Q6. India recently signed an agreement with which country on enhancing naval cooperation for security of sea lanes between the two countries 
Answer: Singapore

Q7. World AIDS day is celebrated every year all over the world on December 1st. What was the theme for World AIDS day this year?
Answer: Right to Health

Q8.  Replacing the existing line, the International Monetary Fund has approved a new USD 88 billion credit line for _________________ to deal with a potential need for liquidity.
Answer: Mexico

Q9. BSF, the biggest border guarding force in the world celebrated its 52nd Anniversary of Raising Day on ________________?
Answer: 1st December

Q10. The emblems of the Beijing 2022 Olympic has been named as _____________.
Answer: Winter Dream

Q11. Name the defending Asian champion who has won a gold medal at the Asian Luge Championships at Altenberg, Germany.
Answer: Shiva Keshavan

Q12. External Affairs Minister Sushma Swaraj has recently attended the Shanghai Cooperation Organization summit. The summit was held in _______________.
Answer: Russia

Q13. The 2018 Youth Olympics will be held in _____________.
Answer: Buenos Aires, Argentina

Q14. Which country has been re-elected to the Council of the International Maritime Organization under a category that represents nations?
Answer: India

Q15. The 24-year-old model Jenny Kim has bagged the title of Miss Supranational 2017 at the gala event. She belongs to which country?
Answer: Korea