March Current Affairs for NABARD Assistant Mnager 2018 | 22nd April 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Who has re-elected as President of Nepal for a second term in office with an overwhelming majority?
Answer: Bidya Devi Bhandari

Q2. Name the country, which has approved the national policy of its atomic energy programme, as the kingdom prepares to award contracts for its first nuclear power plants recenty. 
Answer: Saudi Arabia

Q3. A signed hardcover copy of Nobel laureate Rabindranath Tagore's _____________________________ the English translation of his famous Bengali play 'Raja' - has been sold for USD 700 at an auction in the US.
Answer: The King of the Dark Chamber

Q4. Name the Hindi film actor, who seen in films like Haider and Raees, died due to a heart attack recently?
Answer: Narendra Jha

Q5. Which company has aunched its first-ever debit card in Mexico, part of a push to encourage shoppers without bank accounts to buy online?
Answer: Amazon

Q6. World Consumer Rights Day is celebrated globally on _________________.
Answer: 15th March

Q7. Germany’s Parliament elected Angela Merkel as chancellor, putting an end to nearly six months of political drift in Europe’s biggest economy. This is her ___________ term.
Answer: 4th

Q8. India and Madagascar have signed an umbrella agreement in the field of _____________.
Answer: Defence

Q9. In which country, President Ram Nath Kovind has recently inaugurated World Hindi Secretariat?
Answer: Mauritius

Q10. The Cabinet Committee on Economic Affairs has approved the proposal of Department of Fertilizers to continue Urea Subsidy Scheme upto 2019-20 at a total estimated cost of ______________ (approx).
Answer: Rs. 1,65,000 crore

Q11. PM Modi inaugurated the 105th Indian Science Congress recently in _______________.
Answer: Manipur

Q12. India’s exports grew by ____________ in February-2018 to 25.8 billion dollars as compared with  same period in February-2017.
Answer: 4.5%

Q13. The three-day annual Krishi Unnati Mela has begun in ______________ with a focus on doubling farmers’ income to create awareness among farmers about the latest agriculture-related technological developments.
Answer: New Delhi

Q14. Slovak Prime Minister Robert Fico and his government resigned as a way out of the political crisis triggered by the slayings of an investigative journalist. Who is the President of Slovakia?
Answer: Andrej Kiska

Q15. Name the state of the USA that has become 1st US State to use Nitrogen Gas for executions. 
Answer: Oklahoma