March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 28th April 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.
Q1. The Payment of Gratuity (Amendment) Bill, 2017 aims at increasing the upper ceiling of the gratuity from the present 10 lakh rupees to _______________ for employees in the private sector and in Public Sector Undertakings at par with Central Government employees.
Answer: 20 lakh rupees

Q2. Sri Lanka Cricket (SLC) paid tribute to former BCCI president Jagmohan Dalmiya with a book titled __________.
Answer: A Tribute to Jagu

Q3. Xi Jinping was re-elected as President for a second five-year tenure by China's rubber-stamp parliament. Whon has been elected as the new Vice President of China?
Answer: Wang Qishan

Q4. NITI Aayog released comprehensive roadmaps and detailed timelines for its initiative 'SATH-E’ project. What does 'H' stands for in SATH?
Answer: Human

Q5. The Asian Development Bank headquarters in _______________.
Answer: Manila

Q6. Vladimir Putin has stormed to victory in presidential election, giving him another six years in power. He is president from which country?
Answer: Russia

Q7. President Ram Nath Kovind has inaugurated a Festival of Innovation and Entrepreneurship and present Gandhian Young Technological Innovation awards in-  
Answer: New Delhi

Q8. Two-day informal World Trade Organisation (WTO) ministerial meeting was held in-
Answer: New Delhi

Q9. The Indian Wells Masters, also known as BNP Paribas Open and the WTA Indian Wells Open, is an annual tennis tournament held in-
Answer: USA

Q10. Former US Open champion Juan Martin Del Potro stunned top-ranked Roger Federer to win his first Indian Wells title and second consecutive ATP crown. Juan Martin Del Potro is belong to-
Answer: Argentina

Q11. Renowned Hindi poet and critic Kedarnath Singh passed away at the age of 83. He won the ____________ in 2013.
Answer: Jnanapeeth award

Q12. Name the Mumbai-Headquartered-Bank that had opened a representative office in Sharjah, UAE to better serve its customers in the emirate.
Answer: Axis Bank

Q13. State-run power equipment maker BHEL has commissioned 1st unit of 110 MW of the Kishanganga hydroelectric project (HEP) of NHPC in Jammu and Kashmir. Kishanganga is the tributary of which of the following river?
Answer: Jhelum

Q14. What was the theme for International Day of Happiness 2018?
Answer: Share Happiness

Q15. During the first National workshop on POSHAN Abhiyan, the Ministry of WCD has launched five e-ILA courses and two ECCE software modules. What does ILA stands for?
Answer: Incremental Learning Approach