Test of the Day for Dena Bank PO Exam 2018: 25th May 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Dena Bank PO Exam 2018: 25th May 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena Bank PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. Dena Bank PO Exam 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.


Q1. Home Minister Rajnath Singh has inaugurated the two-day Asia-Pacific Regional Conference of the International Association of Chiefs of Police (IACP) in-
Hyderabad
Chandigarh
Mumbai
Kolkata
New Delhi
Solution:
Home Minister Rajnath Singh has inaugurated the two-day Asia-Pacific Regional Conference of the International Association of Chiefs of Police (IACP) in New Delhi. The theme of the conference is "Challenges to Policing in 2020 - How is Cyber Space shaping our approach to Cybercrime and Terrorism, how do we perform within it and take advantage of it".

Q2. The United Nations Children's Emergency Fund (UNICEF) is a United Nations program headquartered in-
Paris, France
New York, USA
Nairobi, Kenya
Zurich, Switzerland
Brussels, Belgium
Solution:
The United Nations Children's Fund is a United Nations (UN) programme headquartered in New York City that provides humanitarian and developmental assistance to children and mothers in developing countries. It is a member of the United Nations Development Group.

Q3. The Duleep Trophy is a domestic first-class competition played in India between teams representing geographical zones of India. Duleep Trophy is related to which of the following game?
Football
Tennis
Badminton
Cricket
Golf
Solution:
The Duleep Trophy is a domestic first-class cricket competition played in India between teams representing geographical zones of India. The competition is named after Kumar Shri Duleepsinhji of Nawanagar (also known as "Duleep"). India Blue are the current champions. The competition was started by the Board of Control for Cricket in India in the 1961–62 season.

Q4. N. Biren Singh is the Chief Minister of which of the following state?
Assam
Mizoram
Manipur
Tripura
Nagaland
Solution:
Nongthombam Biren Singh is an Indian politician and former footballer and journalist. He is the current Chief Minister of Manipur. He began his career as a footballer and got recruited in the Border Security Force (BSF) playing for its team in domestic competitions.

Q5. The World Bank has projected India's GDP growth at __________ for 2018-19 and accelerates further to _____________ in 2019-20.
7.5% and 7.7%
7.3% and 7.5%
7.7% and 7.9%
7.1% and 7.3%
7.2% and 7.4%
Solution:
The World Bank has projected India's GDP growth at 7.3% for 2018-19 and accelerates further to 7.5% in 2019-20. The World Bank's biannual publication, India Development Update - India's Growth Story, expects the economy to clock a growth rate of 6.7% in the current fiscal ending March 31.

Directions (6-10): These questions are based on the following English alphabet series. 
 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Q6. Which letter is 10th to the right of 11th letter from the left?
T
U
V
F
None of these
Solution:
10th to right of 11th from left= 11+10= 21st from left= U

Q7. Which letter is 10th to the left of 11th letter from the right?
E
F
G
U
None of these
Solution:
10th to left of 11th from right= 11+10= 21st from right= F

Q8. Which letter is 10th to the left of 16th letter from the left?
F
Z
U
E
None of these
Solution:
10th to left of 16th from left= 16-10=6th from left= F

Q9. Which letter is 10th to the right of 16th letter from the right?
F
E
T
U
None of these
Solution:
10th to right of 16th from right= 16-10= 6th from right=U

Q10. Which letter is in the middle between the ninth letter from the right and eighth letter from the left end in the given alphabets?
N
O
L
M
R
Solution:
10th to right of 16th from right= 16-10= 6th from right=U

Q11. A truck covers a distance of 330 km at the speed of 30 km/hr. What is the average speed of a car which travels a distance of 110 km more than the truck in the same time?
42 km/hr
48 km/hr
39 km/hr
38 km/hr
None of these
Solution:

Q12. The owner of a electronic store charges his customer 11% more than the cost price. If a customer paid Rs. 1,33,200/- for an LED T.V., then what was the original price of the T.V.?
Rs. 1,20,000/-
Rs. 1,14,500/-
Rs. 1,22,500/-
Rs. 1,18,000/-
None of these
Solution:

Q13. The cost of 4 calculators and 2 stencils is Rs. 6,200/-. What is the cost of 10 calculators and 5 stencils?
Rs. 15,500/-
Rs. 14,875/-
Rs. 16,200/-
Cannot be determined
None of these
Solution:

Q14. A bag contains 13 white and 7 black balls. Two balls are drawn at random. What is the probability that they are of the same colour?
41/190
21/190
59/190
99/190
77/190
Solution:

Q15. What will be the compound interest accrued on an amount of Rs. 10,000/- at the rate of 20 p.c.p.a. in two years if the interest is compounded half-yearly?
Rs. 4,400/-
Rs. 4,600/-
Rs. 4,641/-
Rs. 4,680/-
None of these
Solution:

Directions (16-20): Which of the following phrases (I), (II), and (III) given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence grammatically correct. Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark (e) i.e., “No correction required” as the answer. 

Q16. Ordinary mortals who sign a book contract with an Indian publisher would be satisfied with an advance that doesn’t seem like an outright insult.
(I) would satisfying with
(II) would satisfy to
 (III) would satisfies with
Only (I)
Only (II)
Only (III)
Both (II)&(III)
No correction required
Solution:
No correction required

Q17. He also pulled her down and made her falls on the ground, in which she sustained bruises.
(I) made her fall to the ground
(II) makes her falling on the ground
(III) made her fall on the ground
Only (I)
Only (II)
Only (III)
Both (I)&(III)
No correction required
Solution:
‘made her fall on the ground’- is grammatically correct sentence here as the whole sentence is in past form of tense.

Q18. Vineet have been involved in a romantic affair with the elder sister for a while but she had gradually started distancing herself from him.
(I) Vineet has been involved at a romantic affair
(II) Vineet had been involved in a romantic affair
(III) Vineet had been involving in a romantic affair
Only (I)
Only (II)
Only (III)
All are correct
No correction required
Solution:
‘Vineet had been involved in a romantic affair’- as the further part of the statement is in past perfect tense, therefore, it should be preceded with the same.

Q19. The investigating agencies face a credibility crisis, and how public faith in their impartiality can restored is something the country ought to worry about now.
(I) can be restored is something
(II) could be restore to something
(III) can be restoring in something
Only (I)
Only (II)
Only (III)
Both (I)&(III)
No correction required
Solution:
‘can be restored is something’- best fits here as this option is purely grammatically correct and makes a meaningful sense.

Q20. At the same time, it blamed the shortages on logistical issues of replenishing ATMs and said it is moving more cash to regions that witnessed high cash withdrawals.
(I) it blames the shortages in logistical issues
(II) it is blaming shortages to logistical issues
(III) it blames short of logistical issues
Only (I)
Only (II)
Only (III)
All are correct
No correction required
Solution:
No correction required

               




You May Also Like to Read: 

          




Print Friendly and PDF