Banking Awareness Questions for IBPS RRB PO and Clerk | 21st September 2018

Dear Aspirants,

Banking Awareness Questions for IBPS RRB PO and Clerk | 20th September 2018
Banking Awareness for IBPS RRB PO and Clerk  Exam 2018

With the increased competition in the field of banking examinations, it has now become very important to cover up all the sections efficiently. One subject that can help you bagging graceful marks in the minimum time in these examinations is Banking Awareness. Banking Awareness Quiz not only helps you deal with the General Awareness Section of Banking Exams but also, the Personal Interview round of Banking Recruitment.


Q1. The government of India cleared the appointment of CEOs and MDs at 10 Public Sector Banks recently. Who has been appointed as MD and CEO of Indian Bank?
Pallav Mohapatra
Karnam Sekar
Padmaja Chundru
Mrutyunjay Mahapatra
Packirisamy
Solution:
The government on September 19 cleared the appointment of chief executive officers and managing directors (CEOs and MDs) at 10 public sector banks. They are part of the 15 names recommended by the Bank Boards Bureau for elevation. Padmaja Chundru appointed as MD and CEO of Indian Bank.

Q2. Who has been appointed as MD and CEO of Syndicate Bank?
Pallav Mohapatra
Karnam Sekar
Padmaja Chundru
Mrutyunjay Mahapatra
Packirisamy
Solution:
Mrutyunjay Mahapatra has been appointed as MD and CEO of Syndicate Bank.

Q3. Pallav Mohapatra is appointed as MD and CEO of-
Central Bank of India
Andhra Bank
Dena Bank
Syndicate Bank
Indian Bank
Solution:
Pallav Mohapatra is appointed as MD and CEO of Central Bank of India.

Q4. Packirisamy is appointed as MD and CEO of-
Central Bank of India
Andhra Bank
Dena Bank
Syndicate Bank
Indian Bank
Solution:
Packirisamy is appointed as MD and CEO of Andhra Bank.

Q5. Who has been appointed as MD and CEO of Dena Bank?
Pallav Mohapatra
Mrutyunjay Mahapatra
Padmaja Chundru
Packirisamy
Karnam Sekar
Solution:
Karnam Seka has been appointed as MD and CEO of Dena Bank.

Q6. Name the person, who has been appointed as CEO and MD of Allahabad Bank.
Ashok Kumar Pradhan
Atul Kumar Goel
S Harisankar
AS Rajeev
SS Mallikarajuna Rao
Solution:
SS Mallikarajuna Rao has been appointed as CEO and MD of Allahabad Bank Allahabad Bank.

Q7. Atul Kumar Goel is appointed as MD and CEO of-
Allahabad Bank
United Bank of India
Punjab & Sind Bank
UCO Bank
Bank of Maharashtra
Solution:
SS Mallikarajuna Rao is appointed as MD and CEO of UCO Bank

Q8. Indian Bank is an Indian state-owned financial services company established in 1907 and headquartered in-
Mumbai
Kolkata
Chennai
New Delhi
Bengaluru
Solution:
Indian Bank is an Indian state-owned financial services company established in 1907 and headquartered in Chennai, India.

Q9. The Syndicate bank logo is "Faithful Friendly" with the symbol of which animal?
Cow
Dog
Cat
Hen
Ass
Solution:
The Syndicate Bank has undertaken a comprehensive exercise on changing the back-ground colour/repositioning of the Logo of the Bank. The repositioning of the Logo has been done with major changes in the basic colour retaining the picture of "DOG", symbolizing the tradition of faithfulness and friendliness. The pictorial dog of the Logo is in sync with our Bank motto -'Faithful and Friendly'. The combination of Orange, Yellow and White colours give uniqueness to Logo of Syndicate Bank.

Q10. Central Bank of India is one of the oldest and largest commercial banks in India. It is based in-
Mumbai
Kolkata
Chennai
New Delhi
Bengaluru
Solution:
Central Bank of India, a government-owned bank, is one of the oldest and largest commercial banks in India. It is based in Mumbai.

Q11. Andhra Bank is a medium-sized public sector bank of India. What is the tagline of Andhra Bank?
Your Own Bank
A Tradition of Trust
One Family One Bank
Where India Banks
Relationship Beyond Banking
Solution:
Andhra Bank is a medium-sized public sector bank of India. The Tagline of Andhra Bank is "Where India Banks".

Q12. Where is the headquartered of Andhra Bank?
Hyderabad
Mengaluru
Pune
Gurugram
Nagpur
Solution:
Headquartered of Andhra Bank is in Hyderabad.

Q13. Dena Bank is based in-
Bengaluru
Kolkata
Chennai
New Delhi
Mumbai
Solution:
Dena Bank is headquartered in Mumbai.

Q14. Name the person, who has been appointed as CEO and MD of Bank of Maharashtra?
Ashok Kumar Pradhan
SS Mallikarajuna Rao
AS Rajeev
S Harisankar
Atul Kumar Goel
Solution:
AS Rajeev has been appointed as CEO and MD of Bank of Maharashtra.

Q15. Ashok Kumar Pradhan is appointed as MD and CEO of-
Bank of Maharashtra
United Bank of India
Punjab & Sind Bank
UCO Bank
Allahabad Bank
Solution:
Ashok Kumar Pradhan is appointed as MD and CEO of United Bank of India.

               




You may also like to read:
    


Send Your Success Stories of SBI Clerk at Blogger@adda247.com

    Print Friendly and PDF