Quiz Questions: Oscar Awards 2019 | Attempt Now

Dear Aspirants, 

Quiz Based on Oscar Awards 2019

The Academy Awards are presented annually in February for the artistic achievements of the previous year. Here is a quiz based on Oscar Award 2019 on Current Affairs to let you assess your Current Affairs Knowledge. These questions are useful for any and every kind of exam.



Q1. Who won the Academy Awards (Oscar) for Best actor in 2019?
Rami Malek (Bohemian Rhapsody)
Christian Bale (Vice)
Viggo Mortensen (Green Book)
Bradley Cooper (A Star Is Born)
Willem Dafoe (At Eternity’s Gate)
Solution:
Rami Malek (Bohemian Rhapsody) won the Academy Awards (Oscar) for Best actor in 2019

Q2. Who won the Academy Awards for Best actress in 2019?
Glenn Close (The Wife)
Lady Gaga (A Star Is Born)
Olivia Colman (The Favourite)
Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?)
Yalitza Aparicio (Roma)
Solution:
Olivia Colman (The Favourite) won the Academy Awards for Best actress in 2019.

Q3. How much does an Academy Award weigh?
8.5 pounds
6 pounds
15 pounds
3.5 pounds
12.5 pounds
Solution:
An Oscar weighs about 8.5 pounds.

Q4. Who won the Academy Awards for Best director in 2019?
Alfonso Cuarón (Roma)
Adam McKay (Vice)
Yorgos Lanthimos (The Favourite)
Spike Lee (BlacKkKlansman)
Pawel Pawlikowski (Cold War)
Solution:
Alfonso Cuarón (Roma) won the Academy Awards for Best director in 2019.

Q5. Who among the following has hosted the most Academy Awards?
Jon Stewart
Ellen Degeneres
Hugh Jackman
Bob Hope
Chris Rock
Solution:
Bob Hope hosted the Academy Awards a record 19 times.

Q6. Which of the following film won the Academy Awards for Best picture in 2019?
Black Panther
Bohemian Rhapsody
The Favourite
Green Book
Roma
Solution:
Green book won the Academy Awards for Best picture in 2019.

Q7. Which of the following film won the Academy Awards for Best foreign language film in 2019?
Roma (Mexico)
Cold War (Poland)
Shoplifters (Japan)
Capernaum (Lebanon)
Never Look Away (Germany)
Solution:
Roma (Mexico) won the Academy Awards for Best foreign language film in 2019.

Q8. Who won the Academy Awards for Best supporting actor in 2019?
Richard E Grant (Can You Ever Forgive Me?)
Sam Elliott (A Star Is Born)
Adam Driver (BlacKkKlansman)
Sam Rockwell (Vice)
Mahershala Ali (Green Book)
Solution:
Mahershala Ali (Green Book) won the Academy Awards for Best supporting actor in 2019.

Q9. Which of the following film won the first Academy Award for Best Picture?
The Broadway Melody
Sunrise
Wings
Smile
Fire
Solution:
Wings (1927), a silent movie about fighter pilots during World War I, won the first Academy Award for Best Picture.

Q10. Who won the Academy Awards for Best supporting actress in 2019?
Emma Stone (The Favourite)
Rachel Weisz (The Favourite)
Amy Adams (Vice)
Regina King (If Beale Street Could Talk)
Marina De Tavira (Roma)
Solution:
Regina King (If Beale Street Could Talk) won the Academy Awards for Best supporting actress in 2019.

Q11. Which of the following documentary won the Academy Awards for Best documentary in 2019?
Free Solo
Minding the Gap
RBG
Hale County This Morning, This Evening
Of Fathers and Sons
Solution:
Free Solo documentary won the Academy Awards for Best documentary in 2019.

Q12. Which of the following short documentary won the Academy Awards for Best documentary (short) in 2019?
Black Sheep
End Game
Lifeboat
 Period. End of Sentence.
 A Night at the Garden
Solution:
‘Period. End of Sentence’ short documentary won the Academy Awards for Best documentary (short) in 2019.

Q13. Which of the following song won the Academy Awards for Best original song in 2019?\
All the Stars (Black Panther)
Shallow (A Star Is Born)
I’ll Fight (RBG)
The Place Where Lost Things Go (Mary Poppins Returns)
When a Cowboy Trades his Spurs for Wings (The Ballad of Buster Scruggs)
Solution:
Shallow (A Star Is Born) song won the Academy Awards for Best original song in 2019.

Q14. In which of the following year the first Academy Awards ceremony was held?
1921
1905
1931
1953
1929
Solution:
The 1st Academy Awards were presented on May 16, 1929, at a private dinner held at the Hollywood Roosevelt Hotel. Tickets cost $5 and fewer than 250 people attended. The ceremony lasted only 15 minutes.

Q15. What are the statuettes made of?
pure gold
pure silver and copper
platinum plated in gold
a metal alloy plated in copper, silver and gold
a non-metal alloy plated in silver and gold
Solution:
The statuettes are not made of pure gold or silver. These are made of a metal alloy plated in copper, silver and gold.

               





You may also like to Read:

         


Print Friendly and PDF

No comments