SBI Clerk Pre English Questions: 27th May

 SBI-Clerk-Prelims-English-Questions-2019

SBI Clerk Prelims English Questions (Day-22)

Dear students, The State Bank of India conducts a two-tier examination to recruit Clerks (Junior Associates) at regular intervals. Thus, the English Language plays a crucial role in sailing through all the stages of SBI Clerk exam. Here is a quiz on the English Language to let you practice the latest pattern English Questions for SBI Clerk 2019-20.



Directions (1-15): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number (A, B, C or D) of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice. 


Q1. Siddaramaiah, who was present during the (A)/ search operation said he was not (B)/ camping at the resort and (C)/ had come to the place to having dinner.(D)/

A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part D. Use 'have' in place of 'having'.

Q2. High-speed mobile phone Internet service has been stopped. (A)/ Train services have also been suspended. (B)/There was thin traffic on the roads. (C)/Markets, banks and petrol pumps was closed in the morning.(D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part D. Use 'were' in place of 'was'.

Q3. During his visits to the bank, he says, (A)/security personnel used to prevent him from(B)/ even talking to the manager, as he used (C)/ to request him for more time to repay the loan.(D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
No Error

Q4. Mr. Prabakaran, who secured the 101 rank in the (A)/ UPSC civil services examination, have been (B)/ facing financial problems for many years, but never missed (C)/ an opportunity to invest in books in pursuit of his goals.(D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part B. 'has' will be used in place of 'have' as the subject is singular.

Q5. The veteran politician has sought to channel public anger (A)/ against the recent imposition of a goods (B)/ and services tax, portraying the levy as an penalty to recover (C)/ the losses on account of the missing funds.(D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part C. Use of 'an' is incorrect and article 'a' is the correct usage.

Q6. Only the top two at the end of the regular season (A)/ was guaranteed a place in English football's (B)/ lucrative top flight and second-tier title-winners (C)/ Wolves had already secured one of those spots.(D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part B. 'were' will be used in place of verb as the subject is plural.

Q7. The party is acute aware (A)/ that it need to regain (B)/ some lost popularity if it is (C)/ going to make the best of this election. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part A. Use 'acutely' in place of 'acute'.

Q8. The police said they are flexible (A)/ with the timing and location (B)/ of the meeting, whatever is (C)/ convenient for the Chief Minister.(D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
No Error

Q9. In a study done by IIT-Bombay using a driving simulator (A)/ last year, it was find that the risk of accidents (B)/ increased three and four times, depending (C)/ upon whether the driver was talking on a phone. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part B. Use 'found' in place of 'find' as the sentence is in past tense.

Q10. The approval would increase access to quality higher education (A)/ and help in minimising the regional imbalances in the (B)/ education facilities, besides giving effect (C)/ to the Andhra Pradesh Reorganisation Act, 2014.(D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
No Error

Q11. The deadly fire in a Surat coaching centre that resulted (A)/ in the death of 22 young people highlights (B)/the gap between India’s dreamy visions of smart cities (C)/ and the cruel real of urban chaos and lawlessness. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part D. Use 'reality' in place of 'real'.

Q12. A token amount will be fixed and the employees (A)/ can even go abroad by not avail the (B)/ facility in a couple of years and using (C)/ a lumpsum amount in the third or fourth year.(D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part B. Use of 'avail' is incorrect and 'availing' will be used here.

Q13. The real problem is that their is no meaningful effort to restart (A)/ the peace process, which is the only (B)/ way forward to end violence and address the political (C)/ and humanitarian concerns of the occupied territories.(D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part A. Use of 'there' is incorrect and 'their' is the correct usage.

Q14. The Surat fire cannot be called an (A)/ accident, since there are reports of (B)/ notices having been served to the builder on (C)/ the risks, but not pursued by the Fire Department. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
No Error

Q15. The novels created such an impact that I wondered (A)/ how would Yaddanapudi interpret certain situations (B)/I witnessed in life. She talked about very relate (C)/ issues in contrast to feminist literature.(D)/
A
B
C
D
No Error  
Solution:
Error is in part C. Use 'relatable' in place of 'relate'.

               




You may also like to Read:
                   
      

Print Friendly and PDF

No comments