Current Affairs for RBI assistant Mains Exam 2017


Q1. India and Kyrgyzstan has signed 6 agreements/Memorandums of Understanding (MoUs) to boost bilateral cooperation recently. Who is the present president of Kyrgyzstan?
Answer: Almazbek Atambaye

Q2. The world’s first cloned goat bearing superfine Cashmere wool was born in which country recently?
Answer: China


Q3. The taxi-hailing service Uber has announced a partnership with which phone maker that will help customers book a cab without downloading the application?
Answer: Micromax


Q4. In which place the 12-foot-tall stone statue of renowned Tamil poet and philosopher-saint Thiruvalluvar was inaugurated at Mela Bhawan? 
Answer: Haridwar, Uttarakhand


Q5. Name the country, Which has signed a civil nuclear cooperation agreement with India, Recently?
Answer: Vietnam


Q6. Which country has successfully launched a 26-metre-long rocket named Epsilon-2?
Answer: Japan


Q7. Which country has inked an agreement with the New development bank (NDB) set up by the BRICS approving a 525 million yuan loan for a solar power project in the country?
Answer: China


Q8. Iran’s President ___________ unveiled a landmark Bill of rights guaranteeing freedom of speech, protest, fair trials and privacy.
Answer: Hassan Rouhani


Q9. As per the report published in Forbes magazine, India has overtaken the United Kingdom in terms of the size of the economy, first time in 150 years. India has now become the ________ largest country in terms of the size of the economy.
Answer: Fifth


Q10. Who has won the 2016 IBSF World Billiards?
Answer: Peter Gilchrist


Q11. Name the country, which has won the the FIFA Team of the year 2016 title?
Answer: Argentina


Q12. Name the player, who has been awarded the best footballer of the year by All India Football Federation (AIFF)?
Answer: Jeje Lalpekhlua


Q13. Which country has announced to hold its first ever joint military exercise to begin a new level of bilateral military engagement with China recently? 
Answer: Nepal


Q14. Eminent modern Bengali poet ___________ has been chosen for the prestigious Jnanpith Award for 2016, the literary organisation has announced. 
Answer: Shankha Ghosh


Q15. Odisha Chief Minister _____________ has launched “Biju Sishu Surakshya Yojana” for care and protection of HIV-positive orphan children in the state. 
Answer: Naveen Patnaik

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 3 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 

Use Code 'DREAM' to avail at best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 3 Months

Note: This package is not a part of Double Validity Offer

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 24 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6199 516/month
BUY NOW