GA Questions Asked in EPFO Assistant Mains 2019: Check GA Questions

EPFO Assistant Mains Exam 2019 is over now. Candidates who have attempted the EPFO Assistant Mains exam must be curious to know their performance in the examination. EPFO Assistant Mains Exam Analysis has been given by Bankersadda and as per our analysis, level of questions asked were easy-moderate. Here, Bankersadda has come up with the General Awareness (GA) questions with answers to help you deal with your performance analysis. These questions will help in your score analysis as well as it will also help in preparing for GA sections in other competitive exam like IBPS PO Mains, RBI Grade-B Officers Prelims, LIC Assistant Mains, EPFO SSA Mains and IBPS Clerk Mains.

General awareness section consisted of 40 questions, each carries 1 mark. This means, general awareness has 40/200 weightage in the EPFO Assistant Mains exam. Read the questions asked in the examination with solution below:

Q1. The 2019 UN Climate Action Summit was held in which city?
Answer: New York, USA

Q2. The merger of United Bank of India (UBI) and Oriental Bank of Commerce (OBC) with which bank?
Answer: Punjab National Bank

Q3. What is the full form of CDRP?
Answer: Climate Disaster Recovery Process

Q4. Who has received the MP Birla Memorial Award 2019 for his contributions to the world of cosmology?
Answer: Thanu Padmanabhan

Q5. Geographical indication tag will be given by which Ministry?
Answer: Ministry of Commerce and Industry

Q6. The 64th Commonwealth Parliamentary Conference (CPC) for 2019 was held in-?
Answer: Kampala, Uganda

Q7. Ranthambore National Park is a vast wildlife reserve near the town of Sawai Madhopur in-
Answer: Rajasthan

Q8. Who was received the Vaccine Hero Award 2019?
Answer: Prime Minister of Bangladesh Sheikh Hasina

Q9. Riga is capital city of which country?
Answer: Latvia

Q10. Pakyong Airport is a greenfield RCS airport in?
Answer: Gangtok, Sikkim

Q11. SFIO is a statutory corporate fraud investigating agency in India. What is the full form of SFIO?
Answer: Serious Fraud Investigation Office

Q12. Which Country host World Tourism Day 2019 with the theme ‘Tourism and Jobs: a better future for all’?
Answer: India

Q13. The Reserve Bank of India has barred ______________- from opening new branches after it missed the deadline to list its shares.
Answer: Equitas Small Finance Bank

Q14. The Union Cabinet on Wednesday approved ____________ foreign direct investment (FDI) in digital media.
Answer: 26%

Q15. Which satte government has announced it’s maiden Agriculture Export policy, 2019?
Answer: Uttar Pradesh

Q16. The 2019 World Wrestling Championships were held in-
Answer: Kazakhstan

Q17. Arif Mohammad Khan is a former cabinet minister in the union of India and is currently serving as the Governor of-
Answer: Kerala

Q18. The current size of the Indian economy is around USD _________ trillion.
Answer: 2.7

Q19. Every woman SHG member having a verified Jan Dhan account will get an overdraft facility of-?
Answer: Rs. 5,000

Q20. Who was selected Managing Director of the International Monetary Fund?
Answer: Kristalina Georgieva

Q21. Who is author of Regaining India’s Economic Legacy Book?
Answer: Subramanian Swamy

Q22. World Students’ Day is celebrated on __________ October, the birth anniversary of Dr. Abdul Kalam.
Answer: 15th October

Q23. Which movie was won the award for the National Award Best Hindi movie?
Answer: Andhadhun

Q24. Prime Minister Narendra Modi, along with United Nation chief Antonio Guterres and other world leaders, inaugurated the Gandhi Peace Garden at the UN headquarters in-
Answer: New York, USA

Q25. The Reserve Bank of India (RBI) constituted a task force on the development of secondary market for corporate loans. The task force would be headed by-?
Answer: T.N. Manoharan, chairman of Canara Bank

Q26. FM has announces __________________ crore fund to complete construction of 3.5 lakh housing units.
Answer: Rs 20,000 crores

Q27. Trade credit insurance policy provides coverage to supplier of goods and services against delay in payment or non-payments of trade credit. IRDAI has set up a nine-member working group headed by-?
Answer: Atul Sahai

Q28. Nahargarh Biological Park, a part of the Nahargarh sanctuary is located in-
Answer: Jaipur

Q29. What is the age limit of Pradhan Mantri Laghu Vyapari Maan-dhan Yojana?
Answer: 18-40 Years

Q30. The Centre will also contribute an equal amount to the pension fund to be managed by which organisation, under Pradhan Mantri Kisan Mandhan Yojana?
Answer: Life Insurance Corporation (LIC)

Q31. Which company was won the Platinum Award for ‘Best Green Strategy for a Data Center’?
Answer: Infosys

Q32. In which city India International Science Festival (IISF) was held?
Answer: Kolkata

Q33. Name the Mongolian president, who has visited India recently?
Answer: Khaltmaagiin Battulga

Q34. The Senior Women’s National Football Championship was held in-
Answer: Arunachal Pradesh

Q35. Which exercise is a trilateral naval exercise involving the United States, Japan and India as permanent partners?
Answer: Malabar Exercise

Q36. India is projected to have a skilled labour surplus of 245 million workers by-?
Answer: 2030

Q37. Small finance banks need minimum ________________ crore capital in on-tap licence regime.
Answer: Rs 200 crores

Q38. The Prime Minister of India Shri Narendra Modi and the President of the People’s Republic of China Mr Xi Jinping was held their Second Informal Summit in-
Answer: Chennai

Q39. The Reserve Bank of India had constituted a Committee on the Development of Housing Finance Securitisation Market. Who is chairman of the Committee?
Answer: Dr. Harsh Vardhan

Q40. One Question releated to Economy Survey 2018-19.

You can also mail your exam experience and review to us at blogger@adda247.com

Free Study Material For IBPS Clerk 2019 | Ask Your Query