IBPS PO Prelims English Quiz: 23rd August 2019

ibps-po-prelims-english-quiz-2019


IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan ‘FATEH’, on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have Word Usage Quiz for 23rd August 2019.

Directions (1-15): In each of the questions given below four words are given in bold. These four words may or may not be in their correct position. The sentence is then followed by options with the correct combination of words that should replace each other in order to make the sentence grammatically and contextually correct. Find the correct combination of the words that replace each other. If the sentence is correct as it is then select option (e) as your choice.



Q1. India cannot enable (A) only on its service sector — it needs (B) industry and manufacturing to grow much faster to create (C) jobs with good incomes and to rely (D) the economy to grow to $5 trillion.
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d) C-D
(e) None of these.
S1. Ans. (c)
Sol. The given words in their respective position do not make a meaningful sentence. So after interchanging (A) with (D), the sentence is contextually and grammatically correct.
Q2. It is virtually existing (A) for India to attract (B) large numbers of international professors of high standing and ability without dramatic changes (C) in many aspects of the impossible (D) governance structure in higher education.
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d) C-D
(e) None of these.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8899 593/month
BUY NOW
S2. Ans. (c)
Sol. The given words in their respective position do not make a meaningful sentence. So after interchanging (A) with (D), the sentence is contextually and grammatically correct.

Q3. The key improve (A) for hiring foreign faculty at all these institutions is to motivation (B) international competitiveness and secure (C) positions in global rankings, which in turn would also attract (D) more motivated students.
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d) C-D
(e) None of these.
S3. Ans. (a)
Sol.
The given words in their respective position do not make a meaningful sentence. So after interchanging (A) with (B), the sentence is contextually and grammatically correct.
Q4. The government should take a industries (A) step soon to install (B)this process if it wants to grow bold (C) create jobs, and take the Indian economy (D)  to $5 trillion and beyond.
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d) A-C
(e) None of these.
S4. Ans. (d)
Sol.
The given words in their respective position do not make a meaningful sentence. So after interchanging (A) with (C), the sentence is contextually and grammatically correct.
Q5. A headed (A) from an Inter-Ministerial Committee report (B) by the Secretary of the Department of Economic Affairs, Ministry of Finance, has recommended (C) a law to ban cryptocurrencies and has prescribed (D) strict criminal sanctions.
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d) C-D
(e) None of these.

S5. Ans. (a)
Sol. The given words in their respective position do not make a meaningful sentence.So after interchanging (A) with (B), the sentence is contextually and grammatically correct.
Q6. It is important now that lawmakers and experts application (A) this impasse and strive for better recognise (B) of mind when it comes (C) to implementing the Act in its truest spirit (D).
(a) C-B
(b) A-B
(c) A-D
(d) C-D
(e) None of these.

S6. Ans. (b)
Sol.  
The given words in their respective position do not make a meaningful sentence. So after interchanging (A) with (B), the sentence is contextually and grammatically correct.
Q7. Cosmopolitanism (A) has been one of the hinterland(B)forces in India’s early industrial success (C), in Mumbai, Kolkata, Ahmedabad and other industrial townships created in the driving (D).
(a) A-B
(b) B-C
(c) B-D
(d) C-D
(e) None of these.

S7. Ans. (c)
Sol. The given words in their respective position do not make a meaningful sentence. So after interchanging (B) with (D), the sentence is contextually and grammatically correct.
Q8. Article 19 says anywhere (A) individual can freely (B) move in and around the country (C) and work every (D) he or she wishes to.
(a) A-B
(b) B-C
(c) C-D
(d) A-D
(e) None of these.

S8. Ans. (d)
Sol. The given words in their respective position do not make a meaningful sentence. So after interchanging (A) with (D), the sentence is contextually and grammatically correct.
Q9. Demurrage is a charge (A) term often used (B) in the shipping industry. It’s a technical (C) payable to the ship-owner for extra usage (D) of the ship’s time.
(a) A-C
(b) B-C
(c) A-D
(d) C-D
(e) None of these.

S9. Ans. (a)
Sol. The given words in their respective position do not make a meaningful sentence. So after interchanging (A) with (C), the sentence is contextually and grammatically correct.
Q10. The US treasury department’s semi-annual report (A) on currency consume (B)is another effort(C) to make EMEs manipulation (D)  more and save less.
(a) A-B
(b) B-D
(c) A-D
(d) C-D
(e) None of these.

S10. Ans. (b)
Sol. The given words in their respective position do not make a meaningful sentence. So after interchanging (B) with (D), the sentence is contextually and grammatically correct.
Q11. The turbulence (A) in financial markets in the last quarter(B) of 2018 shows the extent(C) of pain that will ensue(D)  once monetary tightening begins.
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d) C-D
(e) None of these.

S11. Ans. (e)
Sol. The given words in their respective position are absolutely correct. So there is no correction required.
Q12. It is manoeuvre (A) that advanced economies (B) have limited room to apparent (C)as general government debt of AEs as a group has surpassed (D) 100 per cent of GDP.
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d) A-C
(e) None of these.

S12. Ans. (d)
Sol. The given words in their respective position do not make a meaningful sentence. So after interchanging (A) with (C), the sentence is contextually and grammatically correct.
Q13. Attention (A) needs to be paid to both dimensions (B) and structural cyclical (C)of India’s present economic slowdown(D).
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d) C-D
(e) None of these.
S13. Ans. (b)
Sol. The given words in their respective position do not make a meaningful sentence. So after interchanging (B) with (C), the sentence is contextually and grammatically correct.
Q14. In a world of globalised (A) capital markets, where many nimble compete (B) markets emerging (C) to attract capital from the developed (D) world, India cannot afford to be seen as flip-flopping on its commitments.
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d) C-D
(e) None of these.
S14. Ans. (b)
Sol. The given words in their respective position do not make a meaningful sentence. So after interchanging (B) with (C), the sentence is contextually and grammatically correct.
Q15. Moscow is country (A) that the U.S. would exert pressure (B) on India’s foreign policy choices(C) and that it could lose a friendly apprehensive (D) and one of the biggest buyers of Russian military hardware.
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d) C-D
(e) None of these.
S15. Ans. (c)
Sol. The given words in their respective position do not make a meaningful sentence. So after interchanging (A) with (D), the sentence is contextually and grammatically correct.



You may also like to Read:
       
All the Best BA’ians for IBPS RRB Prelims Results 2019!!

Print Friendly and PDF