IBPS PO Prelims English Quiz: 25th August 2019

ibps-po-prelims-english-quiz-2019
 
 
IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan ‘FATEH’, on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have English Misc Quiz for 25th of August 2019. You can also check out the latest books for IBPS PO 2019 exam.

Directions (1-5): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number for this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice. 
 
Q1. As he turned, the lights (A)/of a silent ambulance bounced (B)/across the long stretch of pasture (C)/among the highway and the mangled car (D)/No Error (E)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E
S1.Ans. (d)
Sol. In the fourth part of the sentence, the preposition “among” will be replaced by “between” rest all other parts are grammatically correct. So our correct option choice is an option (d).
Q2. My theory is that (A) /we must brought new blood (B) /into the Institute through appointment(C)/of younger men to important positions (D)/No Error (E)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E
S2.Ans. (b)
Sol. In the second part of the sentence, the word “Brought” should be replaced with “Bring” as we use V1 form after the modal verb “Must”. This makes our answer choice as an option (b).
Q3. Because he has such a need to feel (A)/organized and in control (B), / he prefers than focus(C) /with intensity on one task (D). /No Error (E)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E
S3.Ans. (c)
Sol. In the third part of the sentence the preposition “than” should be replaced with “to”. So our correct option is (c).
Q4. The school puts (A)/ a lot of emphasis with (B)/teaching children(C)/ to read and write (D)/No error
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E
 
S4.Ans. (b)
Sol. In the second part of the sentence the preposition “with “ should be replaced by “on” as the word emphasis is followed by “on”, all other parts are grammatically and contextually correct.
Q5. Raman assured Kamal (A)/ that he would look at her (B)/ work while she(C)/ was on leave (D)/No Error
 (a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E
S5.Ans. (b)
Sol. In the second part of the sentence preposition “at” should be interchanged with “after” as the phrasal verb “Look after” means to give attention on the work but “Look at” means just to see. This makes our answer choice option (b).
 
Directions (6-10): In the following questions, a part of the sentence is given in bold which may or may not be fitting into the sentence either due to grammatical error or contextual error. There are four expressions given below each sentence, out of which one of them can be used to replace the existing highlighted phrase to make the sentence both grammatically and contextually correct. Choose the most appropriate alternative among the four options that determine the correct phrase that should replace the phrase given in bold. If the phrase given in bold doesn’t require any replacement, choose option (e) i.e., “No correction required” as your answer.
Q6. Legit tenders were issued and only the lowest bidder who being supply required furniture with the necessary specifications was given the tender.
(a)  if anyone will supply required
(b) who had supply required
(c) who have supply required
(d) who would supply required
(e) None of these.
S6. Ans. (d)
Sol. The incorrect usage is “who being supply required” but with replacement with the phrase in option (d), it becomes contextually and grammatically correct.
Q7. Modi’s visit to Vladivostok not be an event in isolation as New Delhi and Moscow have been drawing up the plan to cooperate in the region in the last few years.
(a) will  not being an event
(b) would not be an event
(c) would not been an event
(d)would not be a event
(e) None of these.
S7. Ans. (b)
Sol. Here the sentence is grammatically incorrect but replacing the phrase with (b) will make the given sentence grammatically correct. So option (b) is the correct answer.
Q8. This is possibly a signal to Pakistan that it should not being take India’s restraint for granted for all times to come, but I think even that would possibly be an exaggerated reading of the statement.
(a) it should not taken
(b) it should not be taken
(c) it has been taken
(d) it should not take
(e) None of these.
S8. Ans. (d)
Sol. Here the sentence is grammatically incorrect. So the appropriate replacement would be an option (d).
Q9. More likely, removal of NFU will put India in a problematic situation because for a credible ‘first use’ you have to build different kinds of capabilities which meant going on a different trajectory.
(a) that mean to go
(b) that had been meaning going
(c) that meant to gone
(d) which will mean going
(e) None of these.
S9. Ans. (d)
Sol. Here the sentence is grammatically incorrect. The sentence is talking about the future event. So the apt choice is an option (d).
Q10. Pakistan have been tried to diversify its nuclear arsenal for many years now and has been trying to bridge the gap between conventional and nuclear.
(a) has been tried
(b) will trying
(c)  if being a trying
(d) has been trying
(e) None of these.
S10. Ans. (d)
Sol. The correct answer choice is an option (d). The part ‘have been tried’ should be replaced with ‘has been trying’. This makes our correct answer choice, option (d).
DIRECTIONS (11-15): In the following questions a paragraph is given with one blank. The paragraph is then provided with four options which consist of the words that can fill the given blank. Choose that option as your answer which can fill the given blanks in the exact order as given in the option. If none of the given options fills the given blanks then choose option (e), ‘None of these’ as your answer.
Q11. A lack of manpower is one of the main problems __________by the Far East and Indian professionals like doctors, engineers and teachers can help in the region’s development.
(a) Fade
(b) Scattering
(c) Faced
(d) Behind
(e) None of these.
S11. Ans. (c)
Sol. The only correct answer choice is an option (c).
Q12. In the last few years, India’s _______________posture has undergone a major shift. This was evident in the 2016 surgical strikes and this year’s Balakot airstrike.
(a) Wearies
(b) Ranging
(c) Ludicrous
(d)  Conventional
(e) None of these.
S12. Ans. (d)
Sol. The only correct answer choice is an option (d). All other options are incorrect.
Q13. The NRC authorities in Assam last week started hearing the __________ raised regarding some of the citizens
(a) Objections
(b) Cajole
(c)  Proposed
(d) Propitiatory
(e) None of these.
S13. Ans. (a)
Sol. The only option that fits here is an option (a). All other options are incorrect. So our answer here is an option (a).
Q14. With modern trade and e-commerce sites seeing products fly more quickly off the shelves, some players have used targeted ___________ and promotions to gain share in this space, while those sticking with traditional channels have lost.
(a) Congenial
(b) Discounts
(c) Retaliation
(d) Freedom
(e) None of these.
S14. Ans. (b)
Sol. The only option that fits here is an option (b). All other options are incorrect. So our answer here is an option (b).
Q15. President Xi promised at the second Belt and Road forum in April that China would   _________ the BRI with open consultation, clean governance and green projects.
(a) Epoch
(b) Formerly
(c) Celerity
(d) Fine-tune
(e) None of these.
S15. Ans. (d)
Sol. The only option which fits here is an option (d). All other options are incorrect. So our answer here is an option (d).


You may also like to Read:
       
All the Best BA’ians for IBPS RRB Prelims Results 2019!!
 
Print Friendly and PDF