IBPS RRB Mains Computer Quiz: 13th September_00.1
Latest Banking jobs   »   IBPS RRB Mains Computer Quiz: 13th...

IBPS RRB Mains Computer Quiz: 13th September

Computer Knowledge section can help you to improve your overall score if in case other sections are tougher than the expectation. We are providing you with a question set based on the types and patterns of questions asked in the Computer Knowledge section in previous years.
We already rolled the study plan forIBPS RRB MAINS 2019Computer Quiz of 13th September 2019 covers Topic Miscellaneous.
 

Q1.A __________ is a computer network that usually spans a city or a large campus.
(a) LAN
(b) DAN
(c) MAN
(d) WAN
(e) None of these

S1.Ans. (c)
Sol. MAN is abbreviation for Metropolitan Area Network and is a computer network that usually spans a city or a large campus.

Q2.Generally to copy data from a remote compute/internet to a local computer is called __________.
(a) Upload
(b) Editing
(c) Download
(d) E-mail
(e) None of these

S2.Ans. (c)
Sol. Generally to copy data from a remote compute/internet to a local computer is called downloading.

Q3. The Internet allows you to:
(a) send electronic mail
(b) view web pages
(c) connect to servers all around the world
(d) All of the above
(e) None of these

S3. Ans (d)
Sol. All of the above are true.

Q4.Which of the following is the communication protocol that sets the standard used by every computer that accesses web-based information?
(a) XML
(b) DML
(c) HTTP
(d) HTML
(e) None of these

S4.Ans. (c)
Sol. The Hypertext Transfer Protocol (HTTP) is an application protocol for distributed, collaborative, hypermedia information systems. HTTP is the foundation of data communication for the World Wide Web.

Q5. Which of the following is related with 202.101.10.10?
(a) Hardware address
(b) Monitor address
(c) IP address
(d) All of these
(e) None of these

S5. Ans. (c)
Sol. 202.101.10.10 is an IP address

Q6.Which of the following must be contained in a URL?
(a) A protocol identifier
(b) The letters, www
(c) The unique registered domain name
(d) WWW and the unique registered domain name
(e) A protocol identifier, www and the unique registered domain name

S6.Ans. (e)
Sol. A protocol identifier, www and the unique registered domain name are requisite for a URL

Q7.What is an E-mail?
(a) An Internet standard, which allow users to upload and download files
(b) An online area on which a user can converse in written form about any special subject
(c) Transmission of files and messages through computer network
(d) A real time typed conversion
(e) None of these

S7. Ans.(c)
Sol. Email is transmission of files and messages through computer network.

Q8.A term for retrieving software or other files on your computer from a computer network or Internet.
(a) Upload
(b) Download
(c) Sharing
(d) Mailing
(e) None of these

S8. Ans.(b)
Sol. Download refers to the process of obtaining software or other files on your computer from a computer network or the Internet.

Q9. __________ ensures secure transfer of data over an unsecured network, such as the Internet.
(a) Antivirus
(b) Hacking
(c) Cracking
(d) Cryptography
(e) None of these

S9. Ans.(d)
Sol. In cryptography, data are sent in such a way that they look completely different from the original data. Thus, cryptography ensures secure transfer of data over an unsecured network.

Q10.What type of telecommunications hardware allows you to access the web?
(a) Browser
(b) Modem
(c) FTP protocol
(d) IRC
(e) none of these

S10. Ans.(b)
Sol. A modem is a device or program that enables a computer to transmit data over, for example, telephone or cable lines. Computer information is stored digitally, whereas information transmitted over telephone lines is transmitted in the form of analog waves.

         Check out Computer Knowledge Videos Here

 

 

You may also like to Read:

 

Download SBI Clerk Prelims 2021 Memory Based Mock PDF

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Was this page helpful?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?