IBPS RRB PO/Clerk Mains English Quiz 22nd of September 2019

| Updated On September 22nd, 2019 at 09:03 pm

IBPS RRB PO/Clerk Mains English Quiz

With every day passed, competition is increasing in leaps and bounds and it is necessary to work smarter to sail through any exam. Having a proper study plan and the updated questions to brush up your knowledge in addition to well-organized study notes for the same can help you with your preparation. IBPS RRB PO/Clerk is going to be the tough exam so you can not afford to leave any important topics. If you deal with the section with accuracy, it can do wonders and can fetch you good marks. As English is the most dreaded subject among students, we are here to provide you with the new questions with the detailed solution so that you can make it this time in IBPS RRB PO/Clerk mains. Here is the English quiz for 22th September 2019. This quiz is based on two topics-Conjunctions & Word Swap.

Directions (1-7): In the questions given below few sentences are given which are grammatically correct and meaningful. Connect them by the word given above the statements in the best possible way without changing the intended meaning. Choose your answer accordingly from the options to form a correct, coherent sentence.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW

Q1. MOREOVER
(A) Technological advancement is the source of economic growth in the long run.
(B) The children flung up their heels
(C) Technological advancement is the result of market selection to a higher degree.
(D) They were let out of school.
(a) Only B-D
(b) Both A-C and B-C
(c) Only A-C
(d) Only A-B
(e) None of these.

S1. Ans. (c)
Sol. Statements (A) and (C) can together form a grammatically correct and coherent sentence without altering the context of the sentence using the connector “MOREOVER” which means “In Addition”. Therefore, the sentence thus formed is,
“Technological advancement is the source of economic growth in the long run. Moreover, it is the result of market selection to a higher degree”. Hence, option (c) is the most suitable answer choice.

Q2. AFTER
(A) India imposed retaliatory tariffs on 28 US products including almonds and apples from June 5.
(B) The Trump administration revoked its preferential trade privileges.
(C) The timing of the ₹300 crore deal is right too as the stage was set for DLF’s next phase of growth
(D) DLF resurrected itself from the huge debt stranglehold.
(a) Only C-D
(b) Only A-B
(c) Only B-C
(d) Both A-B and C-D
(e) None of these

S2. Ans. (d)
Sol. Combinations (A)-(B) and (C)-(D) can successfully frame grammatically correct and contextually meaningful sentence using the connector “AFTER” which means “in the time following (an event or another period of time).” Therefore the sentences thus formed using the combinations A-B and C-D respectively are:

“India imposed retaliatory tariffs on 28 US products including almonds and apples from June 5, after the Trump administration revoked its preferential trade privileges.”

“The timing of the ₹300 crore deal is right too as the stage was set for DLF’s next phase of growth after it resurrected itself from the huge debt stranglehold.”

Q3. AS SOON AS
(A) Any differences or difficulties that exist in the in-group are forgotten
(B) The two dogs went at each other
(C) I opened the gate.
(D) news of an external attack spreads within the group.
(a) Only B-D
(b) Both A-D and B-C
(c) Only B-C
(d) Only A-B
(e) None of these.

S3. Ans. (b)
Sol. Combinations (A)-(D) and (B)-(C) can successfully frame grammatically correct and contextually meaningful sentence using the connector “As soon as” which means ”something will happen immediately after something else has happened”. Therefore the sentences thus formed using the combinations A-D and B-C respectively are:
“The two dogs went at each other as soon as I opened the gate.”

“Any differences or difficulties that exist in the in-group are forgotten as soon as news of an external attack spreads within the group.”

Q4. NEVERTHELESS
(A) Each of the plumbers was experienced
(B) The old system had its flaws
(C) they were not able to fix the problem.
(D) it was preferable to the new one
(a) Only B-D
(b) Only A-C
(c) Both A-C and B-D
(d) Only A-B
(e) None of these.

S4. Ans. (c)
Sol. Combinations (A)-(C) and (B)-(D) can successfully frame grammatically correct and contextually meaningful sentence using the connector “NEVERTHELESS” which means” in spite of that; notwithstanding; all the same”. Therefore the sentences thus formed using the combinations A-C and B-D respectively are:
“Each of the plumbers was experienced; nevertheless, they were not able to fix the problem.”

“The old system had its flaws nevertheless it was preferable to the new one.”

Q5. HOWEVER
(A) A lot of people would like to become famous.
(B) no one wanted to listen to him sing.
(C) Everybody has a right to his own opinion.
(D) Sometimes it’s better not to tell anybody what that opinion is.
(a) Only C-D
(b) Both A-C and B-C
(c) Only B-C
(d) Only A-B
(e) None of these

S5. Ans. (a)
Sol. Combining C-D can successfully frame grammatically correct and contextually meaningful sentence using the connector “HOWEVER” which means “used to introduce a statement that contrasts with or seems to contradict something that has been said previously.” Therefore the sentences thus formed using the combination C-D is:
“Everybody has a right to his own opinion. However, sometimes it’s better not to tell anybody what that opinion is.”

Q6. SO
(A) She advised him to take a long holiday.
(B) After she lost her job, she couldn’t afford to feed her dogs.
(C) I didn’t visit you in the hospital.
(D) He immediately quit work and took a trip around the world.
(a) Only C-D
(b) Both A-C and B-C
(c) Only B-C
(d) Only A-D
(e) None of these

S6. Ans. (d)
Sol. Combining (A)-(D) can successfully frame grammatically correct and contextually meaningful sentence using the connector “SO” which means used “in such a condition or manner, especially as expressed or implied”. Therefore the sentences thus formed using the combinations A-D is:

“She advised him to take a long holiday, so he immediately quit work and took a trip around the world.”

Q7. DESPITE
(A) The court heard the arguments on quantum of sentence.
(B) The Japanese yen rallied on Thursday after the Bank of Japan kept interest rates on hold, while the dollar struggled to move higher.
(C) the Federal Reserve offering mixed signals about the path for further easing.
(D) the lawyers are on strike from the past one week.
(a) Only B-D
(b) Both A-D and B-C
(c) Only B-C
(d) Only A-B
(e) None of these.

S7. Ans. (b)
Sol. Combinations (A)-(D) and (B)-(C) can successfully frame grammatically correct and contextually meaningful sentence using the connector “DESPITE” which means “without being affected by; in spite of. “Therefore the sentences thus formed using the combinations A-D and B-C respectively are:
“The Japanese yen rallied on Thursday after the Bank of Japan kept interest rates on hold, while the dollar struggled to move higher despite the Federal Reserve offering mixed signals about the path for further easing.”

The court heard the arguments on quantum of sentence despite the lawyers being on strike from the past one week.

Directions (8-15): In each of the questions given below four words are given in bold. These four words may or may not be in their correct position. The sentence is then followed by options with the correct combination of words that should replace each other in order to make the sentence grammatically and contextually correct. Find the correct combination of the words that replace each other. If the sentence is correct as it is then select option (e) as your choice

Q8. Thousands of protesters marched (1) to the American consulate (2) in Hong Kong to show freedoms (3) for a bill being considered by Congress that could result in sanctions against officials who suppress support (4) in the Chinese territory.
(a) 1-3
(b) 2-4
(c) 1-4
(d) 3-4
(e) None of these.

S8. Ans. (d)
Sol. “Thousands of protesters marched to the American consulate in Hong Kong to show support for a bill being considered by Congress that could result in sanctions against officials who suppress freedoms in the Chinese territory.”

Q9. The internet of things (IOT) is a started (1) name for a big idea. It holds that, despite all the changes the computer (2) revolution has already wrought (3); it is only just getting clumsy (4).
(a) 1-2
(b) 1-3
(c) 1-4
(d) 2-4
(e) None of these.

S9. Ans. (c)
Sol. The internet of things (IOT) is a clumsy name for a big idea. It holds that, despite all the changes the computer revolution has already wrought, it is only just getting started.

Q10. The CIA handling (1) one of its most highly placed intelligence (2) sources from the Kremlin in 2017, according to press reports, in part because of concerns (3) that the new Trump administration was careless in removed (4) sensitive material.
(a) 1-2
(b) 1-4
(c) 2-4
(d) 3-4
(e) None of these.

S10. Ans. (b)
Sol. The CIA removed one of its most highly placed intelligence sources from the Kremlin in 2017, according to press reports, in part because of concerns that the new Trump administration was careless in handling sensitive material.

Q11. Businesses will get efficiency (1), as information about the ephemeral (2) world that used to be physical (3) and uncertain becomes concrete and analysable (4).
(a) 1-2
(b) 1-3
(c) 1-4
(d) 2-3
(e) None of these

S11. Ans. (d)
Sol. Businesses will get efficiency as information about the physical world that used to be ephemeral and uncertain becomes concrete and analysable.

Q12. Connected cows can have their eating habits (1) and vital signs tracked (2) in real-time, which means they produce (3) more milk and require (4) less medicine when they fall ill.
(a) 1-2
(b) 1-3
(c) 1-4
(d) 2-4
(e) None of these.

S12. Ans. (e)
Sol. The sentence is absolutely correct. No re-arrangement is required.

Q13. The logic of data-driven process (1) which do better as they collect and businesses (2) more information will replicate (3) the market dynamics that have seen the rise of giant platform (4) companies on the internet.
(a) 1-2
(b) 1-3
(c) 1-4
(d) 2-4
(e) None of these.

S13. Ans. (a)
Sol. The logic of data-driven businesses which do better as they collect and process more information will replicate the market dynamics that have seen the rise of giant platform companies on the internet.

Q14. For war (1) America and the Taliban had been haggling (2) over an agreement (3) to end their 18-year months (4) in Afghanistan.
(a) 1-2
(b) 1-3
(c) 2-4
(d) 1-4
(e) None of these.

S14. Ans. (d)
Sol. For months America and the Taliban had been haggling over an agreement to end their 18-year war in Afghanistan.

Q15. In Europe, the nature of contracts (1) between exacerbate (2) buyers of medicines and manufacturers bulk (3) the difficulties caused by breakdowns (4).
(a) 1-2
(b) 2-3
(c) 1-4
(d) 2-4
(e) None of these.

S15. Ans. (b)
Sol. In Europe, the nature of contracts between bulk buyers of medicines and manufacturers exacerbate the difficulties caused by breakdowns.

You may also like to Read: